Slávny šéfkuchár Jamie Oliver oliver ju vymyslel na báze avokáda, vďaka čomu bude lahodne krémová, ale bez majonézy či masla. Ak počítate kalórie, potom bude pre vás vhodnou zmenou k overeným klasikám.
Na omáčku z avokáda potrebujeme:
- 2 jarné cibuľky
- 1 bio citrón
- 1 ČL červeného vínneho octu
- polovica zväzku estragónu
- 1 veľmi zrelé avokádo
- 1 vaječný žĺtok
- morskú soľ, čierne korenie
Ako na to?
- Očistíme jarné cibuľky. Zelenú časť jarnej cibuľky nasekáme nahrubo a bielu nadrobno.
- Vložte zelenú časť jarnej cibuľky do malého hrnca. Potom vytlačte šťavu z polovice citróna.
- Pridáme červený vínny ocot, štipku morskej soli a trochu čierneho korenia, 100 ml vody a všetko privedieme do varu.
- Medzitým natrhajte estragónové lístky a vložte ich do mixéra. Avokádo očistite, zbavte kôstky a pridajte do mixéra, potom pridajte vaječný žĺtok.
- Prelejte zmes horúcej jarnej cibuľky z hrnca do mixéra a mixujte, kým omáčka nebude mať hladkú, krémovú konzistenciu.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole s krevetami podľa rapera Kelsa na Varecha.sk