Prírodné a chutné byliny ktoré zrýchlia metabolizmus a pomôžu s chudnutím aj vo vyššom veku

S narastajúcim vekom spaľovanie uberá na intenzite. V puberte sme mohli jesť prakticky čokoľvek a na tukové zásoby to nemalo ani minimálny vplyv. Čím sme starší, tým viac máme pocit, že priberáme aj z vody. Existujú však cesty, ako opäť metabolizmu dodať turbo. Ide to prírodnou cestou, zdravo a dokonca aj chutne.

05.03.2023 06:00
šalvia lekárska Foto:
Šalvia je dostupná aj v našich zemepisných šírkach, takže jej obrovskou výhodou je práve dostupnosť a nemusí k nám cestovať z ďalekých končín.
debata

Zelený čaj

Je vyhlásený pojedač tukov. Ale skúste si dopriať ten pravý, kvalitný, poctivý. Japonský alebo čínsky zelený čaj. Nepotrebujete žiadne extrakty v tabletkovej forme. Dve až štyri šálky čaju sú to, čo vaše telo plne naštartuje. Navyše mnohé čaje sú viacnálevové. Zelený čaj obsahuje látku zvanú EGCG, ktorá podľa vedcov pomáha zrýchliť metabolizmus. Zelený čaj tiež obsahuje kofeín, ktorý dodá grády spaľovaniu tukov. Navyše pri čaji si oddýchnete, zrelaxujete a na kvalitnom čaji si zaručene pochutíte.

Šalvia

Používame ju hlavne pre jej antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, ale má schopnosť podporiť metabolizmus. Je dostupná aj v našich zemepisných šírkach, takže jej obrovskou výhodou je práve dostupnosť a nemusí k nám cestovať z ďalekých končín. Šalviu kúpite aj v lekárni a môže pomôcť regulovať hlad a podporiť trávenie. Vďaka tomu je to skvelý nástroj, ktorý zefektívni chudnutie.

chudnutie, kilogramy, diéta Čítajte aj Bez týchto zásad chudnutie nefunguje

Zázvor

Tento koreň je potrebné mať doma za každých okolností. Nielenže znižuje bolesť a pomáha pri nachladnutí, udrží vám aj príjemne atraktívnu postavu. Je známy pre svoje schopnosti zlepšovať trávenie a podporovať metabolizmus. Zázvor môže podľa vedcov tiež pomôcť znížiť hlad a podporiť spaľovanie tukov. Má vlastnosti, ktoré pomáhajú podporovať funkciu pečene, takže má aj významný detoxikačný efekt. Tiež má energizujúce účinky.

Kurkuma

Známe žlté korenie, ktoré sa často používa v indickej kuchyni je u nás známe pre svoje antibakteriálne a protizápalové účinky. Kurkumín má však podľa vedeckých štúdií preukázateľnú schopnosť podporiť metabolizmus a znížiť hlad. Rovnako podporuje funkciu pečene, takže ju oceníte aj pri jarnom detoxe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #zázvor #kofeín #zelený čaj #šalvia #metabolizmus #spaľovanie tukov #kurkuma #metabolizmus tukov #kurkumín #antibakteriálne účinky

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...