Ak ste už vyskúšali pripraviť pesto nielen z bazalky, ale aj z medvedieho cesnaku, špenátu, mäty (video nižšie) či z petržlenovej vňate, potom tu máme ďalší výborný tip – kelové pesto.
Na kelové pesto potrebujeme:
- 6 listov kelu
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL vločiek
- 2 PL tekvicových semienok
- 2 PL vlašských orechov
- olivový olej
- 1 limetka
- soľ a korenie
Ako na to?
- Kelové listy najskôr umyjeme, stonky vykrojíme a listy natrháme alebo pokrájame na malé kúsky. Cesnak ošúpeme.
- Kel, cesnak, vločky, tekvicové a orechové semienka vložíme do mixéra, postupne prilievame olej dovtedy, kým pesto nebude mať požadovanú konzistenciu.
- Následne pesto dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
Uvarte cestoviny podľa výberu, zmiešajte s kelovým pestom a ozdobte nakrájanými cherry paradajkami, čerstvou bazalkou, prípadne parmezánom. Skvelá večera je hotová!
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Mätové pesto na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Ako si urobiť domáce pesto na Varecha.sk