Padajú vám vlasy? Tieto jedlá vám udržia bohatý účes

Vypadávanie vlasov je postrachom každej ženy. Často však spomalenie tohto procesu nestojí na množstve výživových doplnkov, či drahých šampónov, ale na zmene stravovacích návykov. Poradíme vám pár tipov, ktoré ak zaradíte do stravovania, vlasy vám budú padať pomalšie a ich vypadávanie sa môže aj úplne zastaviť.

07.01.2023 00:00
žena, pehy, Trh kože, ryšavá, koža, pokožka, vlasy Foto:
Strukoviny sú obzvlášť bohaté na zinok, ktorý výrazne pomáha pri raste a zdraví vlasov.
debata (1)

Jogurt

Reč je o kvalitnom a poctivom gréckom jogurte. Nie o smotanových variantoch, či „gréckom type“. Ak siahnete po poctivom gréckom jogurte, tak ste si vybrali pokrm bohatý na užitočné baktérie a hlavne vitamíny B a D. Vitamín D pritom pomáha udržiavať vlasové folikuly zdravé. Práve od ich kondície závisí, ako dobre budú držať vlasy na pokožke hlavy.

Vajíčka

Už prestali byť zaťažené stigmou, že dvíhajú nezdravý cholesterol. Preto sa ich netreba báť, práve naopak, oplatí sa ich zaradiť do stravy zásadnejšie. Vajíčko je zdrojom bielkovín a biotínu, ktorý pomáha pri tvorbe keratínu. Špeciálneho druhu druh proteínu, ktorý je základným stavebným kameňom vlasov. Bez neho vaše vlasy nebudú pevné, pekné a nebude ich dostatok.

Zelená listová zelenina

Špenát, kel aj kapusta. Tento druh zeleniny je dobrým zdrojom železa, vitamínu C a A aj beta karoténu. Vitamín A je dôležitý pre hydratáciu pokožky hlavy a správny rast vlasov. Preto ak budete mať na tanieri viac porcií zelenej zeleniny, vaše vlasy budú kvalitnejšie a bude ich viac.

čili papričky, chilli papriky, feferónky, feferóny, zelenina, pálivé, štipľavé Čítajte aj Prečo by aj ženy mali konzumovať čili

Strukoviny

Ženy sa im často vyhýbajú hlavne preto, že zvyknú spôsobovať plynatosť. Ale pozor, vaše črevá si na ne len potrebujú zvyknúť a potom už žiadne nadúvanie nehrozí. Naopak, začnete ťažiť z výhod. A nehovoríme len o zdravých črevách a skvelej porcii prírodných bielkovín. Strukoviny sú obzvlášť bohaté na zinok, ktorý výrazne pomáha pri raste a zdraví vlasov. Jeho nedostatok sa prejavuje práve zlým stavom vlasov, ale ovplyvňuje následne celé telo. Strukovinám sa preto nevyhýbajte, mali by byť na tanieri aspoň raz za týždeň.

Vlašské orechy

Predstavujú ideálnu desiatu, alebo jedlo, keď máte chuť len tak do niečoho zahryznúť. Vlašské orechy sú zdrojom vitamínov B a E, ako aj omega-3 mastných kyselín a zinku. Ich konzumáciou si pomáhate zlepšovať pevnosť a lesk vlasov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vajíčka #jogurt #vlašské orechy #zdravé vlasy #strukoviny #listová zelenina #vitamín A #vypadávanie vlasov #biotín #keratín #grécky jogurt

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...