Štyri hriechy pri príprave špagiet carbonara!

Milujete chuť špagiet carbonara, ktoré si doprajete v obľúbenej talianskej reštaurácii? Uvarte si ich aj doma, ale bez týchto chýb!

08.12.2022 11:00
tanier, jedlo, reštaurácia, cestoviny, rigatoni... Foto:
Ako správne pripraviť špagety carbonara?
debata (3)

Na smotanu zabudnite

Pre Talianov je smotana v týchto špagetách priam smrteľným hriechom. Omáčka na špagety je krémová aj bez smotany, pretože zmes tuku z opraženej slaninky a škrobovej vody z cestovín vytvára dokonalú krémovú omáčku, ktorá smotanu nepotrebuje.

Studené vajcia

Vaječný žĺtok je dôležitou zložkou pre dokonalé špagety carbonara. Nikdy však nepoužívajte studené vajcia, ktoré vyberiete priamo z chladničky. Pripravte si ich v predstihu, aby mali izbovú teplotu. Studené vajcia spôsobia hrudky vo vašej omáčke carbonara.

fusilli, omáčka, cestoviny, bazalka, paradajky Čítajte viac Ešte krémovejšia a lahodnejšia omáčka na cestoviny vďaka jedinej prísade! Fakt ju nepoznáte? Je to obyčajná...

Nevylejte všetku vodu z cestovín

Predtým, ako špagety scedíte, nezabudnite z nich odliať bokom trocha vody. Omáčku carbonara môžete potom podľa potreby riediť a škrobová voda je dokonalým pomocníkom.

Pozor na teplotu panvice

Najdôležitejšia časť pri príprave špagiet carbonara? Keď už preložíte špagety na panvicu a nalievate na ne zmes syra a vajec, je veľmi dôležité, aby ste panvicu zložili z varnej dosky alebo aspoň znížili teplotu na minimum. Teplota špagiet je dostatočná na to, aby sa vajíčko uvarilo a všetky ingrediencie sa dokonale spojili. Na horúcej panvici riskujete, že sa vajcia zrazia a vaša omáčka sa zmení na praženicu.

Vyskúšajte aj…

Video
Pozrite si, ako má rád špagety herec René Štúr.
Video
Speváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let's Dance či Chart Show, nám pripravila jednoduché, rýchle, zdravé a hlavne veľmi chutné cuketové špagety s kuracím mäsom. Ak ich chcete ochutnať, pozrite si tento recept.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cestoviny #špagety

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...