Homár, pečené hrušky aj špeciálna torta! Jill Biden prezradila, aké menu pripravili pre Macrona s manželkou

Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na štátnej večeri, ktorá bude prvá od roku 2019. Servírovať sa bude homár aj kalifornské vína.

01.12.2022 15:00
biely dom Foto: ,
Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na štátnej večeri - stoly sú pripravené.
debata

Prezident Joe Biden a prvá dáma USA Jill Bidenová budú vo štvrtok večerať s francúzskym prezidentským párom, Macronom, jeho manželkou Brigitte a ďalšími asi 300 hosťami.

Menu bude zahŕňať americké špeciality, ako sú homár mainský na masle, americký kaviár Osetra, hovädzie so šalotkovou marmeládou a zemiakmi a tiež syry z Oregonu, Kalifornie a Wisconsinu. To všetko budú môcť hostia zapiť vínami z Kalifornie. Konkrétne to budú „nefiltrované“ chardonnay značky Newton, cabernet sauvignon z oblasti Knights Valley od vinárstva Anakota a šumivé víno s francúzskymi koreňmi Roederer Estate Brut Rose.

zväčšiť Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Biely dom Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na štátnej večeri - stoly sú pripravené.

Ako dezert sa bude podávať šifónová torta, pečené hrušky s citrusovou polevou a zmrzlina zo smotany na francúzsky spôsob „crème fraîche“.

zväčšiť Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Biely dom Biely dom vo štvrtok večer pohostí francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na štátnej večeri - stoly sú pripravené.

Farebne boli priestory, v ktorých sa večera uskutoční, vyladené do červenej, bielej a modrej, čo sú spoločné národné farby oboch krajín. Na podobe slávnostnej tabule sa výrazne podieľala Jill Bidenová, ktorá ju v stredu predstavila novinárom. K stolovaniu vraj pristupuje rovnako ako jej matka k rodinným večerám. „Naučila som sa, že prestretý stôl môže byť prejavom lásky,“ poznamenala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...