Náročné pečenie, exkluzívny výsledok - vežičky z odpaľovaného cesta! Takto sa podarili pekárom v sladkej šou

Kreatívna výzva v 8. kole šou Pečie celé Slovensko sa niesla v znamení francúzskeho dezertu, ktorý sa rozhodne pýši prívlastkom exkluzívny.

22.11.2022 06:00
Tánička Foto:
Tánička a jej croquembouche, ktorý nazvala: Rozlúčka so slobodou.
debata

Šestica súťažiacich predviedla svoje variácie dezertu croquembouche, čo sú menšie guľôčky z odpaľovaného cesta zlepené do tvaru veže. Výzvu pekárom tentoraz vymyslela garantka šou Pečie celé Slovensko, Natacha Pacal, ktorá sa objavila pred kamerami v pozícii hosťujúcej porotkyne.

Tánička  a jej croquembouche, ktorý nazvala:...
Ďoďo a jeho  croquembouche, ktorý nazval:...
+3Anči a jej  croquembouche, ktorý nazvala:...

Súťažaicich potrápil tvar veže, ten sa nevydaril dvom súťažiacim – Tomášovi a Anči, keďže ich výrobok mal menej ako požadovaných 30 centimetrov. Anči priznala, že jej veža s názvom „vianočný stromček“ sa jej pred záverom pečenia rozpadla a tak ju musela zlepiť na druhý pokus.

Ďoďo Čítajte viac Ďalší muž z kola von, zostal už iba jeden! V sladkej šou bodoval bryndzovou zmrzlinou, pekárom týždňa sa ale nestal

Naopak, krásne a chutné výrobky ocenili porotkyne v prípade Táničky, ktorá bodovala so svojou vežou nazvanou „rozlúčka so slobodou“. Ale trojica porotkýň ocenila aj svadobnú vežu Lucky, ktorej vyčítali len zbytočné použitie kvetov na jej dozdobenie – ako sa dezert croquembouche vydaril súťažiacim si pozrite v našej galérii (hore).

Video
Zdroj: RTVS
Lucka  a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Anči a jej penová torta v 3. kole.
+2Janka a jej jedlá kytica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...