Tipy a rady, ktoré uľahčia či spríjemnia varenie? Prečo nie? Tu sú také, ktoré sa týkajú mozzarelly, avokáda či cesnaku v omáčke.
Ľahšie nastrúhať mozzarellu?
Pripravujete recept, do ktorého sa žiada strúhaná mozzarella? Strúhať mäkký syr zväčša stojí dosť nervov a tak…prečo si túto činnosť neuľahčiť? Guľôčku mozzarelly vložte na 20 minút do mrazničky zabalenú v potravinovej fólii, potom ju nastrúhate ľahšie.
Ako rýchlejšie vyloviť cesnak?
Celé strúčiky cesnaku sú skvelé na dochutenie omáčok, v mnohých receptoch sa odporúčajú variť práve takto, vcelku. Ale… následne do strúčiku zahryznúť už v hotovom pokrme nie je práve príjemné. Ako si pomôcť? Strúčiky cesnaku navlečte na kovovú ihlu na prípravu špízov a s jeho lovením v omáčke či polievke nebudete mať problém.
Mäkšie avokádo?
Plánujete pripraviť guacamole, ale avokádo je ešte tvrdé? Tu je trik, vďaka ktorému zmäkne a dozrie. Deň vopred zabaľte banán alebo jablko do pevného papierového vrecka spolu s avokádom. Vďaka tomuto triku avokádo dozrie a zmäkne skôr.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole na Varecha.sk