Maliny. Ovocie, ktoré nielen chutí. Skvele vám nakopne aj zdravie

Chuť malín je pravdepodobne obľúbená u každého. Avšak toto ovocie nemusíte konzumovať len pre zmyslové potešenie, ale aj s dobrým pocitom, že robíte niečo pre svoje zdravie. No a priaznivých účinkov malín nie je vôbec málo.

19.09.2022 12:30
maliny Foto:
Maliny by nemali konzumovať ľudia trpiaci na dnu, pretože obsahujú značné množstvo purínov.
debata

Maliny sú plné dobrých látok

Ako bobuľové ovocie sú samozrejme plné antioxidantov. Ale to by nestačilo na to, aby boli výnimočným ovocím. V malinách totiž nájdete celú plejádu prírodných minerálnych látok vrátane horčíka, fosforu, mangánu, selénu aj zinku a železa. Okrem toho obsahujú aj kyselinu listovú, niacín, vitamíny skupiny B, céčko aj vitamíny E a K. Za hrsť malín je tak lepšia alternatíva ako niektoré multivitamíny.

Malinami proti rakovine

Americký inštitút pre výskum rakoviny sa dlhodobo venoval vplyvu malín na prevenciu voči rakovine. Objavili v nich zaujímavú látku, ktorou je kyselina ellagická a práve tá vykazuje výnimočnú schopnosť predchádzať viacerým druhom rakoviny. Maliny sú teda skvelou prevenciou pred rakovinou kože, pľúc, močového mechúra, prsníka a pažeráka. Sladké nenápadné ovocie s veľkými ochrannými funkciami pre naše telo.

Malinami k zdravému srdcu aj lepšiemu sexu

Veľkou výhodou tohto ovocia je, že obsahuje látky, ktoré pomáhajú znižovať výskyt krvných zrazenín a tým predchádzajú takým civilizačným ochoreniam ako infarkt, alebo mŕtvica. Pomáhajú ľahkému prietoku krvi, čo je dobré napríklad nielen na srdce, ale aj na kvalitnú erekciu a to do vysokého veku. Mimochodom práve kvôli tejto vlastnosti sú maliny oficiálne zaradené aj na zoznam prírodných afrodiziák.

velky-82373 Čítajte aj 10 najlepších ovocných zákuskov so želatínou. To čakanie, kým stuhne, sa vám vyplatí!

Pomôžu videniu

Ak máte problémy so zrakom, maliny sú presne tým ovocím, po ktorom by ste mali siahnuť. Majú významný podiel vitamínu A, ktorý veľmi účinne chráni oči a podporuje ostré videnie.

Skvelé ovocie aj v tehotenstve

Kyselina listová je vhodnou ingredienciou práve počas gravidity, no maliny majú ako ovocie unikátny pomer látok, ktoré podľa štúdií pomáhajú ženám porodiť bez cisárskeho rezu. Pozor, v tomto ohľade sú vhodné nielen plody, ale aj malinové listy, ktoré zdravo aj chutne osviežia každý dobrý šalát.

Krajšia vďaka malinám

Ak hľadáte ovocie, ktoré podporí vašu krásu, opäť ťahajú maliny za dlhší koniec. Vďaka biotínu majú maliny priaznivý vplyv na jemnú pleť bez vrások a pomôžu aj vašim vlasom nabrať lesk a hustotu. Jednoducho skvelá kombinácia pre každú ženu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #maliny #antioxidanty #kyselina listová #vitamín A #afrodiziaká

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...