Ľahký letný obed: Keď prím hrajú ryby

Leto je čas, keď nemáme chuť na ťažšie pokrmy, preto prinášame ľahšie jedlá, z ktorých si možno pripraviť chutný obed, prípadne večeru. Prím hrajú ryby a hydina a dezert môžeme osviežiť zmrzlinou.

04.08.2022 09:00
Pstruh lososovity, spargla, varecha, batizovce, Foto: ,
Fileta zo pstruha s listovým šalátom, s chrumkavým vajíčkom a so špargľou.
debata

Fileta zo pstruha s listovým šalátom, s chrumkavým vajíčkom a so špargľou

Na 2 porcie potrebujeme:

2 vykostené filety zo pstruha (1 pstruh), 100 g zmesi listových šalátov, 3 vajcia, 100 g panko strúhanky, 100 g múky, 200 ml oleja na vyprážanie, 100 g prepusteného masla, soľ, olivový olej, citrónová šťava, cesnak, bylinky, med, čierne korenie

Postup:

1. Dve vajíčka opatrne vložíme do vriacej osolenej vody na 6 minút, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a opatrne ošúpeme. Obalíme ich v trojobale z múky, vajíčka a panko strúhanky. Vajíčka vypražíme v oleji dozlatista.

2. Zelenú špargľu očistíme, blanšírujeme a opražíme asi na polovici množstva prepusteného masla. Zmes listových šalátov ochutíme dresingom, ktorý urobíme zmiešaním trošky olivového oleja, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku, byliniek a medu.

3. Filety zo pstruha osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na zvyšnom prepustenom masle opečieme filety zo pstruha, najskôr na koži asi 2–3 minúty, potom z druhej strany asi 2 minúty. Filety servírujeme na šaláte spolu s chrumkavým vajíčkom a so špargľou.

melón, dyňa, zelenina, výživa Čítajte aj Ideálne jedlá počas horúčav. Osviežia vás aj hydratujú

Krémová kuracia polievka

Na 4 porcie potrebujeme:

450 g kuracích stehien, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 300 g ľubovoľnej koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 80 g brokolice, 1l vývaru, 150 ml smotany, petržlenová vňať, olej, soľ, korenie, 1/2 čl kurkumy, voliteľné cestoviny do polievky

Postup:

1. Na oleji opečieme kuracie stehná a keď sú zatiahnuté, vyberieme ich von. Vo výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, strúčiky cesnaku a koreňovú zeleninu. Pridáme soľ, korenie a kurkumu, zalejeme kuracím vývarom.

2. Do vývaru vložíme kuracie stehná a varíme domäkka. Uvarené stehná a časť koreňovej zeleniny vyberieme, stehná vyberieme. Zvyšné ingrediencie rozmixujeme dohladka.

3. Polievku zjemníme smotanou, dochutíme soľou a ako vložku použijeme blanšírovanú brokolicu, kuracie mäso, koreňovú zeleninu, prípadne domácu cestovinu. Dozdobíme petržlenovou vňaťou alebo bylinkovým olejom.

Recepty pripravil šéfkuchár Radovan Budzák, šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach.

Video
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu. Ukázal nám svoj vlastný recept na prípravu tejto dobroty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuracie mäso #pstruh #Varecha.sk #ľahké jedlo #magazín Varecha #letné jedlá #čerstvé ryby

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...