Na prípravu citrónovo-maslových cestovín vám okrem špagiet postačí čerstvo nastrúhaný parmezán, citróny a maslo. Recept na cestoviny nevyžaduje smotanu, voda, v ktorej sa cestoviny varili, im dodá lahodnú krémovú konzistenciu. Ak chcete trendový recept vyskúšať, tu je postup! Na Instagrame ho uverejnila Emily Mariko, ktorej recepty sleduje 1 milión fanúšikov.
Potrebujeme:
Ako na to?
- V hrnci zohrejte vodu a posoľte.
- Medzitým nastrúhame parmezán.
- Keď voda vrie, uvaríme cestoviny „al dente“ podľa návodu na obale.
- Citróny rozpolíme a maslo nakrájame na kocky.
- Cestoviny scedíme, vodu, v ktorej sa varili, prelejeme do pohára, a špagety vrátime do hrnca.
- Na špagety vytlačíme šťavu z citrónov a do hrnca vložíme aj už odšťavené polovice citróna. Dobre premiešajte.
- Potom pridajte kocky masla, všetko znova premiešajte, pridajte trocha vody z cestovín pre väčšiu krémovitú konzistenciu.
- Citrónovo-maslové špagety dáme na tanier, aj s polovicami citróna, ozdobíme parmezánom a podávame.
Pozrite si video recept na Instagrame
Ak milujete špagety – tu sú ďalšie skvelé video-recepty!
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Avokádové špagety podľa Mirky Marčekovej a Davida Árvu na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cuketové takmer RAW špagety na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety s parmezánom na Varecha.sk