Super zdravotné prínosy olivového oleja. Poznáte tie najhlavnejšie?

Olivový olej je diamantom stredomorskej stravy. Predstavuje ľahko dostupný produkt aj v našich zemepisných šírkach. Pritom nejde len o skvelý spôsob na dochutenie šalátov, ale aj unikátnu lahôdku, vďaka ktorej si môžu zlepšiť život najmä ženy.

16.05.2022 14:02
olivy, olivový olej, Foto:
Olivový olej je mazivom zdravého srdca.
debata

Pomáha znižovať cukrovku 2. typu

Stredomorská strava bohatá na olivový olej podľa jednej španielskej štúdie znižuje riziko cukrovky 2. typu takmer o 50 percent v porovnaní s bežnou nízkotučnou diétou. Olivový olej je totiž tuk, ale rozhodne prospieva a ani sa z neho nepriberá.

Chudnete

Tuky sa obvykle považujú za dôvod priberania. Avšak olivový olej úplnou absolútnou výnimkou. Dodá vám pocit sýtosti. Skupina olivového oleja vyvolávala vyššiu koncentráciu hormónu sýtosti serotonínu v krvi. Z jedla, ktorého súčasťou bude olivový olej budete sýtejší. A to znamená menej kalórií, ktoré prijmete počas dňa.

Zdravšie srdce

Olivový olej je mazivom zdravého srdca. Konzumácia olivového oleja, konkrétne extra panenského druhu, je spojená so zníženým rizikom kardiovaskulárnych ochorení a úmrtnosťou na srdcovocievne ochorenia. Vyššia spotreba olivového oleja v rodinách bola spojená so znížením rizika kardiovaskulárnej úmrtností o 48 %. A to sa už oplatí staviť na panenský olej.

cvičenie, zdravie, aktivita, pohyb, životospráva, Čítajte aj Super tipy, ktoré každej žene zlepšia zdravie aj postavu. A pritom nič nestoja

Pevnejšie a zdravšie kosti

Ľudia, ktorí konzumujú olivový olej, majú podľa dvojročnej akademickej štúdie vyššiu hladinu proteínu osteokalcínu, ktorý má ochranný účinok na kosti. A to je skvelá správa hlavne pre ženy, ktoré takto vedia svoje kosti uchrániť aj počas klimaktéria a nemusí sa u nich rozvinúť ani osteoporóza.

Znižuje depresiu

V španielskej štúdii sa zistilo, že ľudia, ktorí pravidelne konzumovali trans-tuky, mali o 48 percent vyššie riziko vzniku depresie v porovnaní s tými, ktorí konzumovali olivový olej. To znamená, že ak si dáte maslo, alebo holdujete jedlám smaženým na bežnom oleji, napríklad vo fast foodoch, máte vyššie riziko psychických problémov, ako pri stávke na „oliváč“.

Obnovuje krásne vlasy

Olivový olej podporuje krásne vlasy nielen tým, že ho budete konzumovať. Môžete si z neho použiť aj masku alebo z neho spraviť prírodný kondicionér. Avšak aj samotná lyžica olivového oleja denne pomáha vlasom, pretože olej je bohatý na vitamíny A, B-1, B-2, C, D, E, K a železo. Všetko, čo zdravé vlasy vyžadujú.

Video

VIDEO: S renomovanými šéfkuchármi Jaroslavom Žídekom a Petrom Duranským sme sa zhovárali o slovenskej gastronómii, slovenskom zákazníkovi a jeho plusoch, ale aj chybách či potrebe väčšej propagácie domácej gastroscény vo svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #chudnutie #kosti #olivový olej #kardiovaskulárny systém #olivy #stredomorská strava #cukrovka druhého typu

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....