Milujete avokádo? Vyvarujte sa týchto 3 chýb pri jeho konzumácii

Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a pre naše telo je naozaj prospešné. Ale tieto chyby pri konzumácii avokáda nerobte!

29.04.2022 09:00
avokádo, toast, tatarák, Foto:
Avokádový tatarák s koriandrom - aj takto sa dá avokádo konzumovať.
debata

Jete priveľa avokáda

Denne by sme nemali zjesť viac ako polovicu avokáda. Táto superpotravina je síce zdravá a telu prospešná, ale aj extrémne kalorická a „tučná“. Avokádo má okolo 400 kalórií a až neuveriteľných 47 gramov tuku. A hoci ide o „dobrý“ tuk, stále hovoríme o tuku.

avokádo, grilovanie, salsa Čítajte viac Skvelý tip na grilovačku! Pripravte zdravé avokádo na celkom nový spôsob, u hostí zabodujete

Na guacamole použite nezrelé avokádo

Nezrelé avokádo nie je chutné. V prípade guacamole by ste si však mali dávať zvlášť pozor, aby ste vybrali zrelé avokádo, ktoré je mäkké a ľahko sa spracováva. Ak totiž použijete tvrdé ovocie, nedosiahnete krémovú textúru a guacamole nechutí tak, ako by malo.

Vnútro necháte oxidovať

Nakrájať avokádo večer, aby boli šalát či nátierky na druhý deň rýchlejšie hotové? Veľká chyba! Ovocie totiž po pár minútach začne oxidovať, čiže tmavnúť a jeho chuť sa zmení. Hoci nie je takto sfarbené avokádo zdraviu škodlivé, na pohľad vyzerá odpudivo. V ideálnom prípade by ste mali avokádo nakrájať a pripraviť tesne pred konzumáciou. Oxidácii sa dá zabrániť aj citrónovou šťavou – tá však zmení chuť avokáda.

Video
Nátierka na pečivo alebo dip ku grilovačke

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole s čili na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #avokádo #potravina

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...