Duet rýb s domácou hriankou a s chrenovým gélom
Na 5 porcií potrebujeme:
250 g pstruha dúhového, 250 g zubáča, soľ, 250 g sendviča tramezzino, alebo normálneho sendviča, 25 g chrenu, 50 g mlieka, trochu želatíny, 30 g tapioky, 50 g citróna 20 g lecitínu
Postup:
1. Pstruha a zubáča vyfiletujeme, vykostíme, osolíme. Udusíme v pare. Schladíme a nakrájame. Sendvič nakrájame na toasty a opečieme na grile.
2. Chren rozmixujeme s mliekom a prepasírujeme, pridáme soľ, želatínu. Tapioku uvaríme, aby bola priesvitná, a premyjeme v studenej vode, presypeme do citrónovej šťavy dochutíme práškovým cukrom.
3. Kôpor rozmixujeme s vodou a pridáme lecitín, dochutíme soľou a prepasírujeme. Rozmixujeme a vznikne pena. Servírujeme všetko pekne naukladané na sendviči.

Kurací vývar s mikrozeleninou a s tymianovými rezancami
Na 5 porcií potrebujeme:
1 sliepka, 600 g koreňovej zeleniny, 50 g byliniek, 3 g celého korenia, soľ, 100 g cibule Rezance: 500 g polohrubej múky, 3 vajcia, tymian
Postup:
1. Sliepku, cibuľu a koreňovú zeleninu dáme do hrnca, napustíme studenú vodu a na malom plameni varíme 6 hodín. Dochutíme korením a bylinkami. Časť zeleniny odložíme.
2. Múku a vajcia s nakrájaným tymianom a soľou zmiešame, vyvaľkáme na tenký plát a necháme vysušiť. Potom cesto nakrájame na pláty, navrstvíme na seba a nakrájame na tenké rezance. Uvaríme.
3. Zo surovej koreňovej zeleniny vykrajujeme pomocou krájača guľôčky, ktoré blanšírujeme a pridáme spolu s rezancami do polievky.
Vareškov tip: Blanšírovanú zeleninu pridávame do polievky preto, aby v nej bolo niečo chrumkavé.
Recepty pripravil Patrik Stupňan, šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom na Varecha.sk