Tieto tri potraviny sa oplatí mať v chladničke stále! Tu sú dôvody

Občas sa nám na nákup nechce, ale chutné jedlo si preto odoprieť nemusíme. Ak máte v chladničke tieto tri potraviny, dokážete vždy o čosi ľahšie vykúzliť voľačo chutné, pripravovanú večeru vhodne ochutiť či ponúknuť aj čosi navyše.

06.04.2022 15:00
bylinky, mrazenie Foto:
Bylinky mrazíme rozdelené na porcie v olivovom oleji.
debata

Mrazená zelenina

Mrazená zelenina môže byť takmer okamžite použitá v mnohých jedlách – dá sa z nej vykúzliť hlavné jedlo aj chutná príloha k mäsu. Mrazená zelenina sa hodí do ryžovej panvice, kari, ryžového či cestovinového šalátu alebo sa dá pripraviť ako polievka. Ak potrebujete do žalúdka čosi teplé, mrazená zelenina je vašou skvelou záchranou.

Cacio e Pepe, špagety, cestoviny Čítajte viac Stačia 3 ingrediencie a lahodná omáčka na špagety je hotová! A zrejme ste ju ešte nikdy neochutnali

Jogurt

Biely jogurt by vo vašej chladničke nikdy nemal chýbať. Dá sa z neho vykúzliť veľa vecí – bez ohľadu na to, či je vyrobený z kravského mlieka alebo z rastlinnej alternatívy, ako je sója a mandle. Po prvé – zdravé raňajky s ovsenými vločkami a ovocím. Takisto malá miska jogurtu s ovocím je vždy skvelým jedlom počas desiatej či olovrantu. Jogurt je vhodný do dipov, ktoré oživia mnoho jedál – či už zeleninových alebo tých z mäsa.

Mrazené bylinky

Naozaj chutné jedlo potrebuje dobré bylinky. Zámer mať neustále po ruke čerstvé bylinky sa nemusí vždy podariť. Ale mrazené ich máte k dispozícii kedykoľvek. Ihneď po nákupe ich umyte a nasekajte – kôpor, petržlenovú vňať a ostatné zamrazte v malých množstvách, napríklad v zásobníku na ľad. Takto si bylinky udržíte chuťovo v top forme a kedykoľvek ich rýchlo viete pridať do jedla.

Video
Jednoduchý dip z jogurtu

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Jogurtový dip na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #večera #jogurt #mrazená zelenina

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...