Mrazená zelenina
Mrazená zelenina môže byť takmer okamžite použitá v mnohých jedlách – dá sa z nej vykúzliť hlavné jedlo aj chutná príloha k mäsu. Mrazená zelenina sa hodí do ryžovej panvice, kari, ryžového či cestovinového šalátu alebo sa dá pripraviť ako polievka. Ak potrebujete do žalúdka čosi teplé, mrazená zelenina je vašou skvelou záchranou.
Čítajte viac Stačia 3 ingrediencie a lahodná omáčka na špagety je hotová! A zrejme ste ju ešte nikdy neochutnaliJogurt
Biely jogurt by vo vašej chladničke nikdy nemal chýbať. Dá sa z neho vykúzliť veľa vecí – bez ohľadu na to, či je vyrobený z kravského mlieka alebo z rastlinnej alternatívy, ako je sója a mandle. Po prvé – zdravé raňajky s ovsenými vločkami a ovocím. Takisto malá miska jogurtu s ovocím je vždy skvelým jedlom počas desiatej či olovrantu. Jogurt je vhodný do dipov, ktoré oživia mnoho jedál – či už zeleninových alebo tých z mäsa.
Mrazené bylinky
Naozaj chutné jedlo potrebuje dobré bylinky. Zámer mať neustále po ruke čerstvé bylinky sa nemusí vždy podariť. Ale mrazené ich máte k dispozícii kedykoľvek. Ihneď po nákupe ich umyte a nasekajte – kôpor, petržlenovú vňať a ostatné zamrazte v malých množstvách, napríklad v zásobníku na ľad. Takto si bylinky udržíte chuťovo v top forme a kedykoľvek ich rýchlo viete pridať do jedla.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Jogurtový dip na Varecha.sk