Sú jedlá, ktoré majú Kate a William zakázané! Priamo od kráľovnej

Životy členov kráľovskej rodiny sa riadia množstvom pravidiel. Nielen komunikácia s médiami a vystupovanie na verejnosti si vyžadujú prax.

28.03.2022 11:00
kate Foto:
Princ William a jeho manželka Kate prileteli na Jamajku.
debata (2)

Aj vojvodkyňa Kate a princ William musia dodržiavať mnohé pravidlá, zopár sa ich týka aj jedla. Niektoré pravidlá osobne stanovila kráľovná Alžbeta II.

Vojvodkyňa Kate (40) a princ William (40) musia na verejných podujatiach, či rôznych stretnutiach dodržiavať mnohé pravidlá. Niet sa čomu čudovať, dvojica reprezentuje britskú kráľovskú rodinu a zároveň kráľovnú Alžbetu II. (95). Momentálne cestujú po štátoch Karibiku.

672069098 Čítajte viac Vojvodkyňa Kate ako kráska z Karibiku! Jej letné šaty budete chcieť, náušnice neprehliadnete

Urobiť dobrý dojem je pre členov kráľovskej rodiny nevyhnutné. Práve z tohto dôvodu nastolila panovníčka pred mnohými rokmi niekoľko tabu, ktoré musia všetci členovia kráľovskej rodiny v zahraničí dodržiavať. Jedno z nich sa týka konzumácie istých typov potravín.

Vojvodkyňa Catherine a princ William si napríklad nepochutnávajú počas ciest na morských plodoch a morských mäkkýšoch. Dôvod je jednoduchý – nabitý program ciest neumožňuje Kate, Williamovi či princovi Charlesovi ani žiadnemu z ďalších členov kráľovskej rodiny zlyhať v dôsledku otravy jedlom. Predstaviť si vojvodkyňu Kate, ktorá na recepcii zrazu zbledne a musí sa ospravedlniť s tým, že sa ponáhľa na toaletu, je pomerne absurdná predstava.

kate Čítajte viac Široké úsmevy, oslnivé šaty, ale... Jamajčania požadovali od Williama a Kate ospravedlnenie

"Je nežiaduce, aby člen kráľovskej rodiny vážne reagoval na otravu jedlom, najmä, ak cestuje do zahraničia,“ povedal britský expert na etiketu Grant Harrold pre magazín Woman & Home.

Okrem morských plodov existujú aj iné jedlá, ktoré sú „zakázané“ na oficiálnych podujatiach, na ktorých sa kráľovná zúčastňuje. Patrí medzi ne cesnak a cibuľa. Na jednej strane 95-ročná Alžbeta II. nemá rada výraznú chuť cesnaku, na druhej strane sa chce vyhnúť zápachu z úst na akciách. Organizátorov preto kráľovský palác včas informujeme, že počas návštevy panovníčky sa nesmie podávať žiadne jedlo s cesnakom.

Tu je rebríček tých najkrajších kráľovských párov spolu s palácmi, ktoré sú ich domovom.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...