Uhaste pálenie záhy prírodným spôsobom. Rýchlo a spoľahlivo

Pálenie záhy je nielen nepríjemné, ale spôsobuje aj zhoršenie spánku a pri dlhodobom probléme môže dokonca spôsobovať až rakovinu pažeráka. Preto ak tento nepríjemný problém trápi aj vás, je dobré staviť na spoľahlivé praktiky, ktoré ho zmiernia, dokonca v mnohých prípadoch sa úplne stratí.

25.03.2022 09:00
S nafúknutým bruchom sa často trápia aj veľmi... Foto:
Na pálenie záhy vie byť rýchlou pomocou aj mlieko.
debata

Obmedzte cukor

Ide o najprirodzenejší boj s refluxom. Nakoľko práve strava bohatá na cukry zvyšuje mieru refluxu. Ak sukor zo svojej stravy vylúčite, aj pálenie záhy má tendenciu rýchlo poklesnúť. Navyše nízkosacharidový životný štýl má vplyv aj zlepšenie vašej váhy a stavu pokožky. Obmedziť sladké skrátka nikdy nie je na škodu.

Vyhýbajte sa alkoholu

Alkohol pôsobí v našom tele viacerými spôsobmi a ani jeden nie je pre telo zdravý. Avšak čo sa týka pálenia záhy, tak práve alkohol intenzívne stimuluje tvorbu žalúdočnej kyseliny a súčasne oslabuje svaly uzatvárajúce žalúdok. Výsledkom je potom intenzívny reflux. Pozor, tento efekt spôsobuje každý druh alkoholu. Nie je rozdiel, či ide o tvrdý alkohol, pivo alebo aj víno.

Zahaste pálenie mliekom

Na pálenie záhy vie byť rýchlou pomocou aj mlieko. Ideálne však nie bežné surové ale fermentované. To znamená v podobe bieleho jogurtu alebo kefíru. Vďaka baktériám je efekt omnoho dlhodobejší, ako pri bežnom mlieku. Navyše tým budujete správne prostredie v žalúdku a črevách, čo vedie k dlhodobému upokojeniu v celej tráviacej oblasti.

cukor, varecha, med, Čítajte aj Med, agáva či javor: Zdravšie alternatívy cukru

Med

Jedna z mála sladkých dobrôt, ktoré účinkujú pri refluxe. Najprv upokojí sliznice poškodené žalúdočnou kyselinou a následne ochráni pažerák pred spätným vyplavením kyseliny. Med môžete takto pridávať napríklad do čaju a nápojov. Je omnoho lepšou alternatívou pri problémoch s refluxom ako bežný cukor.

Mandle

Sú doslova pokladom pri pálení záhy a účinkujú okamžite. Dajte si hrsť mandlí a pocítite úľavu od refluxu. Mandle urýchlia trávenie a tuky, ktoré obsahujú, neutralizujú žalúdočné kyseliny. Takže sa vám veľmi rýchlo uľaví. Ak si každý deň dáte pár mandlí, prospeje to vášmu telu po výživovej stránke a súčasne v boji s refluxom.

Škorica

Korenina, ktorá veľmi účinne zmierňuje príznaky pálenia záhy. Môžete si pripraviť aj škoricový čaj, alebo ju pridať do jedla. Škorica má však pozitívny vplyv na celý tráviaci systém. Preto je dobré si ju dopriať všade tam, kde sa aspoň trochu hodí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #reflux #med #mlieko #jogurt #mandle #kefír #škorica #pálenie záhy

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...