Krásne a žiarivé vlasy pomocou stravy. Jedlá, ktoré sa oplatí mať na tanieri

Krásne vlasy sú korunou krásy každej ženy. Neustály zápas o vhodný šampón či výživový doplnok môže nakoniec vyhrať správne zloženie stravy. Krásne, pevné, lesklé a žiarivé vlasy je možné totiž podporiť práve z vnútra. Správna strava zohráva dôležitejšiu úlohu ako výber šampónu.

22.03.2022 11:00
vlasy, účes, žena, úsmev, mladá žena Foto:
Krásne, pevné, lesklé a žiarivé vlasy je možné totiž podporiť práve z vnútra.
debata

Čučoriedky

Majú mnoho pozitívnych vlastností a na telo vplývajú z každého pohľadu pozitívne. Ak však chcete pútať pohľady aj vlasmi, určite si doprajte toto bobuľové ovocie na dennej báze. Čučoriedky sú totiž také malé balíčky zdravia. Antioxidanty pomáhajú udržiavať kolagén v tele, čo vedie k zdravému rastu vlasov. Kolagén je dôležitý pre štruktúru vlasov a vitamín C pomáha telu absorbovať železo, čo je základný minerál pre rast a zdravie vlasov.

Vajíčka

Účinné sú pri konzumovaní aj ako súčasť balzamov na vlasy. Vajíčka obsahujú biotín, druh vitamínu B, ktorý pozitívne prispieva k rastu a pevnosti vlasov. Obsahujú tiež vitamín D, ktorý nielenže zlepšuje náladu, ale pomáha vlasom hustnúť. Ak máte vlasy riedke, určite pridajte do jedálnička vajíčka. Vaječné žĺtky možno dokonca plnohodnotne použiť aj ako vlasovú masku, ktorá okamžite posilní zdravie vašich vlasov.

chudnutie, kilogramy, diéta Čítajte aj Jedlá, ktoré vám pomôžu naštartovať metabolizmus. Zaručene s nimi schudnete

Brokolica

Je plná dobrých vecí, ako je zinok, vápnik a kyselina listová. Tieto všetky prvky prispievajú k zdravým vlasom. Skúste si brokolicu uvariť alebo opražiť bez veľkého množstva oleja, aby sa zachovalo čo najviac živín počas procesu prípravy. Ideálna je aj príprava v pare.

Paprika

Málokto o nej vie, že je to plodina číslo jedna ak ide o podporu vlasov. Paprika pomáha zdraviu vlasov tým, že zlepší krvný obeh v pokožke hlavy, čo stimuluje ich rast. Súčasne prospieva aj k zdraviu samotnej pokožky na hlave, takže ak trpíte lupinami, viac papriky môže aj tento kozmetický problém hravo vyriešiť.

Lea Seydoux Čítajte viac Vrabčiak, mini-bob či pixie - krátke účesy sú späť ako obrovský hit! Toto je 9 hviezd, ktoré vás inšpirujú

Banány

Sú skvelé pri diétach, pre podporu rastu svalov ale aj vlasov. Toto ovocie obsahuje zvlhčujúce zložky pre pokožku hlavy, a tým podporuje vhodné prostredie pre vlasové folikuly a znižuje výskyt lupín. Ich veľké množstvo vitamínov v banáne tiež zlepšuje elasticitu vlasov, čo nám pomáha riešiť tie otravné rozštiepené končeky.

Batáty

Aby vlasy získali krásny a prirodzený lesk, skúste vymeniť bežné zemiaky za sladké. Batáty obsahujú vitamín A, aj omega-3 mastné kyseliny. Obe látky vyživujú korienky vlasov a zabezpečia prirodzenú tvorbu mazu aj zdravie pokožky na hlave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #čučoriedky #paprika #brokolica #lesklé vlasy #banány #vajíčka #antioxidanty #zdravé vlasy #bataty

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...