Tuky, vďaka ktorým naozaj schudnete

Zabudnite na nízkotučné diéty. Pretože kľúčom k peknej postave a štíhlej línii sú práve tuky. Avšak tie správne. Rozhodne k nim nepatrí prepálený olej vsiaknutý do zemiakových lupienkov. Avšak sú tuky, ktoré dokážu tie zlá z vášho tela doslova vytlačiť.

02.03.2022 14:30
omega-3 mastné kyseliny, losos, zdravá strava,... Foto:
Vlašské orechy sú jedným z najlepších zdrojov omega-3 mastných kyselín.
debata

Avokádo

Vysoko tučné ovocie. Ale určite sa ho netreba obávať. Avokádo obsahuje zdravé mononenasýtené tuky, ktoré obsahujú kyselinu olejovú. Tá môže dokonca pomôcť utíšiť pocity hladu, a teda aj z menšej porcie jedla sa najete viac. Podľa štúdie Food Function je skvelou alternatívou masla a navyše obsahuje bielkoviny a vlákninu. Teda tiež dva prvky, ktoré podporujú pekné krivky.

Čokoláda

Chudnúť a pochutiť si. Presne to ponúka kvalitná tmavá čokoláda. Čokoláda vám môže pomôcť dokonca rýchlejšie zhadzovať brušný tuk. Tmavá čokoláda obsahuje najvyššie percento čistého kakaového masla, ktoré je zdrojom nasýtených tukov spomaľujúcich trávenie. Keďže horká čokoláda potrebuje viac času na spracovanie, zaháňa hlad a pomáha vám schudnúť.

Vlašské orechy

Naše poctivé slovenské poklady. Obsahujú polynenasýtené tuky ktoré aktivujú gény znižujúce ukladanie tukov a zlepšujú metabolizmus inzulínu. Vlašské orechy sú jedným z najlepších zdrojov omega-3 mastných kyselín. Štúdia univerzite v Pennsylvanii zistila, že strava bohatá na vlašské orechy a olej z vlašských orechov môže pomôcť telu lepšie reagovať na stres a môže tiež pomôcť udržať nízke hladiny diastolického krvného tlaku a samozrejme aj znížiť hmotnosť. Pretože práve stresové hormóny sú zodpovedné aj za pocity hladu a intenzívnejšie priberanie.

zimna zelenina, salat, varecha, Čítajte aj Zimné potraviny pre zdravie: „Fitnes“ zeleninou je aj topinambur

Vajíčka

Konzumovať sa z nich oplatí ako bielok, tak aj žĺtok. Tuk v žĺtkoch je väčšinou mononenasýtený a štúdia vedcov z University of Connecticut zistila, že celkový profil tuku vo vaječných žĺtkoch v konečnom dôsledku pomáha znižovať LDL, teda zlý cholesterol. Takže vaše tepny doslova schudnú. Navyše vajcia sú hlavným zdrojom výživy zvanej cholín. No a ten aktivuje génový mechanizmus, ktorý znižuje ukladanie tuku okolo pečene.

Grécky jogurt

Ide o jogurt nabitý bielkovinami, vápnikom a probiotikami. Má všetky predpoklady stať sa jedným z najlepších potravín, ktoré môžete jesť na chudnutie a celkové zdravie. Len sa uistite, že ide o skutočne grécky jogurt. Nie jogurt gréckeho typu. Grécke jogurty rovnako dokonalým nástrojom na zahnanie hladu, keďže majú vysoký podiel bielkovín a tým trvá dlhšie, kým sa rozložia a vďaka tuku v jogurte sa budete cítiť spokojní, najedení a bez túžby stále niečo pojedať.

Video
VIDEO: Viete, na akú zložku neslobodno pri chudnutí zabudnúť?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #omega-3 mastné kyseliny #vajcia #avokádo #vlašské orechy #tmavá čokoláda #zdravé tuky #grécky jogurt

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...