Samozrejme, môžu sa dojesť opäť ako príloha k ďalšiemu jedlu alebo z nich možno pripraviť úplne iné – hlavné – jedlo. Rýchlym riešením je zapiecť ich. Keďže hlavné ingrediencie sú už vopred uvarené, príprava je jednoduchá – väčšinu práce urobí rúra. Stačí pridať vajcia, syr, prípadne nejakú údeninu alebo zeleninu a dochutiť. Kým sa jedlo zapeká, pripravte ako prílohu a osvieženie rýchly zeleninový šalát.
Zázvor na posilnenie imunity
Zázvorový čaj je už niekoľko rokov hitom najmä v zime, ale ešte lepšie je pravidelne v zime konzumovať surové hľuzy. Napríklad vo forme smoothie. Stačí rozmixovať 100 g čerstvého zázvoru s 2–3 PL medu alebo 50 ml agávového sirupu, 1 čl mletej kurkumy a 200 ml citrónovej šťavy. Ak je nápoj príliš pikantný, možno ho zriediť ešte 100 ml pomarančovej šťavy. Skladovať ho treba v sklenenej uzatvorenej fľaši v chladničke. Kto má rád niečo ostrejšie, výborný je aj zázvor macerovaný v alkohole. Na ten sa používa 500 ml vodky, 125 g nastrúhaného zázvoru, 4–5 PL medu a šťava z jedného citróna (ak máte biocitrón, môžete nastrúhať aj kôru alebo ho nakrájať celý). Všetko spolu treba zmiešať a lúhovať tri dni, potom precediť cez sitko.

Jednoduché lístkové cesto
Lístkové cesto je najjednoduchšie kúpiť hotové, lebo jeho domáca príprava je zdĺhavá. Existuje však jedna jednoduchšia alternatíva. Je na ňu potrebných 180 g studeného masla, 270 g pšeničnej múky (T 405), 1 PL cukru, 1/2 čl soli, 80 ml studenej vody, 1 vajce a trochu múky na posypanie dosky. Maslo vložte na 10–15 minút do mrazničky a v miske zmiešajte múku s cukrom a so soľou. Studené maslo nastrúhajte na hrubom strúhadle a premiešajte ho s múkou. Pridajte studenú vodu a vajce. Rukami rýchlo vymieste cesto. Cesto by nemalo byť príliš teplé, preto by hnetenie malo trvať čo najkratšie. Potom ho zabaľte do potravinovej fólie, mierne ho vyrovnajte a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 60 minút, ale radšej dlhšie. Nakoniec rozvaľkajte na hrúbku približne 5 mm. Pred krájaním na požadované tvary do lístkového cesta niekoľkokrát pichnite vidličkou. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov dozlatista. Z uvedených surovín urobíte približne 500 g cesta.
Bolonské špagety trochu inak
Pri bolonských špagetách alebo iných cestovinách s bolonskou omáčkou sa používa mleté mäso. Ak by ste chceli bezmäsitú verziu, stačí mäso nahradiť baklažánom a údeným tofu. Obidve suroviny nakrájajte nadrobno, ochuťte soľou a korením a opražte na olivovom oleji. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajkový pretlak, všetko dobre premiešajte, povarte. Neskôr pridajte nakrájané paradajky a ešte 5 minút povarte. Na tanieroch posypte bazalkou.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety Bolognese podľa René Štúra na Varecha.sk