Tipy, triky a nápady: Cheesecake jednoducho

Cheesecake patrí medzi najobľúbenejšie dezerty, existujú naň rôzne recepty, ponúkame vám ten najjednoduchší – nepečený.

10.12.2021 11:00
Citrónový cheesecake Foto:
Cheesecake.
debata

Potrebujeme 300 g keksov, ktoré podrvíme a zalejeme 130 g roztopeného masla. Zmiešame a vznikne masa, ktorú natlačíme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Tú dáme do chladničky. 6 plátkov želatíny necháme zmäknúť vo vode, potom ju opatrne zohrejeme, aby sa želatína rozpustila. 600 g tvarohu rozmixujeme s 200 ml mlieka, 1 vanilkovým cukrom a 200 g práškového cukru. Do tejto zmesi primiešame želatínu a vylejeme na korpus. Dáme minimálne na 4 hodiny do chladničky a ozdobíme ľubovoľným ovocím.

Patrí jablkový koláč do mrazničky?

Niekedy sa to stane – návšteva, pre ktorú sme piekli jablkový koláč, neprišla, časť zjeme, ale časť zostane. Čo s ním? Riešenie je mraznička. Rozkrájame ho na kúsky, zabalíme do alobalu a dáme do plastovej dózy. Takto vydrží bez zmeny kvality 4–6 mesiacov. Keď ho chceme potom použiť, najlepšie je nechať ho rozmraziť cez noc a potom dať na 15 minút do rúry vyhriatej na 150–170 stupňov (s ventilátorom). Bude ako čerstvý.

Pochuťte si na chilli con carne

Chilli con carne je známa latinskoamerická špecialita, ktorá v týchto chladných dňoch nasýti aj zahreje. Čo k nej servírovať? Ideálny je šalát, ktorý vyvažuje pikantnosť jedla. Najlepší je šalát z paradajky, uhorky a avokáda alebo klasický zelený šalát. Ako príloha sa hodia kukuričné placky (tacos), ale pokojne to môže byť aj bageta, ciabatta, ryža či zemiaky. Z nápojov je k nemu najlepšie pivo alebo suché červené víno.

múka, varecha, varenie, lepok, celiakia Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Čo je Manitoba

Domáci kapustový šalát

Kapustový šalát si možno kúpiť hotový – alebo urobiť doma. Nastrúhať kapustu, cibuľu a mrkvu, dochutiť jablčným octom, repkovým alebo orechovým (je jemnejší) olejom, soľou, koreninami podľa chuti, trochou medu. Potom nechať v uzatvorenej nádobe v chladničke štyri dni odstáť, aby sa chute prepojili. Skladovať by sme ho mali v dobre uzatvorenej nádobe.

Všestranný quiche

Francúzsky slaný koláč môžeme jesť teplý aj studený, ako predjedlo, hlavné jedlo či snack. Ide vlastne o krehké cesto, ktoré sa upečie a potom naplní vajcovo-syrovo-smotanovou plnkou, obloží sezónnou zeleninou a dá znovu piecť. Ak sa stane, že syrová zmes hnedne už v polovici predpísaného času pečenia, znížime teplotu o 25 stupňov alebo prikryjeme koláč alobalom. Ideálnou prílohou ku quiche je listový šalát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky do kuchyne #biela kapsuta #cheesecake #jablkový koláč #magazín Varecha #quiche #tipy do kuchyne #chilli con carne

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...