Nie je pohár ako pohár: Ako vybrať správny

Vybrať správny pohár pre správny koktail je pri miešaných nápojoch veľmi dôležité – ak ich chceme aj doma servírovať na istej úrovni. Klasické koktaily, ako je napríklad Martini, sa servírujú v pohároch trojuholníkového tvaru, na kratšej alebo dlhšej stopke. Okrem Martini sa v nich servíruje napríklad aj White Russian.

30.11.2021 11:00
nápoj, pitie, smäd, kola, ľad, drink, nealko Foto:
Tumbler sa trochu podobá na pohár na whisky, má však menší priemer a hrubšie dno.
debata

Často používaný je pohár na long drinky. Je to štíhly, vysoký pohár bez stopky, ktorý sa nikdy neplní až po okraj. Je vhodný na koktaily, kde sa alkohol dopĺňa nealkoholickými nápojmi. Servíruje sa doň Tequila Sunrise , Cuba Libre a Mojito. S ľadom alebo bez ľadu a so slamkou alebo bez nej. Krémové koktaily, ktoré obsahujú smotanu, a exotické farebné miešané nápoje sa servírujú do pohárov tulipánového tvaru na kratšej stopke. Zo známych koktailov sa takto podáva napríklad Sex on the Beach a Piňa Colada.

víno, ženy, kamarátky, oslava, žena, alkohol Čítajte aj Aká je správna teplota červeného vína?

Ďalším typom pohára je tumbler. Ten sa trochu podobá na pohár na whisky, má však menší priemer a hrubšie dno. Doň sa servírujú koktaily na báze whisky a ginu. Môže sa do nich dávať ľad, ale nikdy sa nepodávajú so slamkou alebo s nejakou dekoráciou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koktejly #recepty na koktejly #miešané nápoje #poháre #miešaný drink #drinky

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...