Aká je správna teplota červeného vína?

Aby ste mohli vychutnať všetky nuansy vína, musí mať správnu teplotu. Pri červenom víne sa napríklad hovorí, že má mať izbovú teplotu. To však nie je celkom presné, resp. nie je tým myslená teplota, ktorá je v bytoch teraz.

22.11.2021 09:00
víno, ženy, kamarátky, oslava, žena, alkohol Foto:
Červené vína určené na „bežné“ pitie 16 až 18 stupňov.
debata (1)

Toto tvrdenie totiž pochádza z minulosti, keď bolo v domoch chladnejšie. Ideálna teplota červeného vína, pri ktorej by sme ho mali servírovať, je medzi 15 až 18 stupňami. Nie približne 22, čo je teplota v súčasných izbách. V červenom víne, ktoré má nad 20 stupňov, už veľmi vystupuje do popredia alkohol. Naopak, ak je červené víno veľmi vychladené, jeho arómy a chute zostávajú potlačené.

varené víno, grog Čítajte aj Čas vareného vína je tu! Pozor na chyby pri jeho príprave

Najmenej, 12 až 13 stupňov by mali mať ovocné vína. Mladé a ľahké červené vína by mali mať 14 až 16 stupňov. Červené vína určené na „bežné“ pitie 16 až 18 stupňov. Ťažké a silné červené vína môžu byť najteplejšie. Mali by sa servírovať s teplotou 18 až 19 stupňov. Ak sa stane, že je víno studené, a potrebujete jeho teplotu zvýšiť, treba fľašu alebo dekantačnú nádobu s vínom ponoriť do nádoby s teplou vodou. Teplotu vína možno odmerať špeciálnym teplomerom na víno, ktorý bežne dostať kúpiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Varecha.sk #červené víno #izbová teplota #magazín Varecha #teplota vína

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...