Ak sa pýtate, ako vašu ovsenú kašu ešte vylepšiť, tu je odpoveď: Pár kvapiek ľanového oleja. Prečo? Ľanový olej sa stane vyhľadávanou prísadou vašich raňajok. Vďaka vysokému obsahu omega-3 mastných kyselín posilňuje srdce a zlepšuje funkciu nášho mozgu. Pokiaľ ide o chudnutie… Tak v takom prípade je tiež tento olej vhodnou voľbou. Ľanový olej zvyšuje metabolizmus a prispieva k rýchlejšiemu spaľovaniu kalórií. Navyše, vďaka ľanovému oleju budete mať pocit sýtosti po raňajkách o čosi dlhšie.
Ľanový olej sa však nesmie zohrievať. Ak je vaša kaša ráno veľmi teplá, počkajte pár minút, než vychladne, olej pridávajte až potom.
Čítajte viac Instantné kaše a cereálie ako raňajky pre dieťa? Áno či nie?Ovsená kaša s ľanovým olejom
- Potrebujeme:
- 40 g ovsených vločiek
- 200 ml mlieka (môžete siahnuť aj po ovsenom, mandľovom či sójovom)
- štipka soli
- štipka škorice
- 1 nakrájané jablko
- 1 ČL ľanového oleja
- 1 ČL orechov (podľa chuti)
Ako na to?
- Ovsené vločky spolu s mliekom zohrejeme na strednom ohni.
- Pridajte strúhané jablko, škoricu a soľ.
- Nakoniec do kaše pridáme orechy a bodkou bude ľanový olej.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Ovseno-banánový koláč na Varecha.sk