Hovädzí steak flambovaný na Nestville Whisky
Na 1 porciu potrebujeme:
300 g hovädzej sviečkovice Bača Paľo, 50 g beluga šošovice, 60 ml oleja, 10 g cibule, 100 g mrkvy, 5 g soli, 5 g čierneho korenia, 20 g cukru, 40 ml Nestville Whisky Blended 6yo 40¤%, 10 g masla
Postup:
1. Hovädzí steak opečieme z každej strany dohneda. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 10 minút. Po vybratí z rúry necháme mäso odležať.
2. Dáme ho do panvičky alebo na gril na rozpálený olej a zalejeme Nestville Whisky Blended 6yo 40¤%. Flambujeme, mäso pootáčame a necháme ho znovu odstáť.
3. Belugu orestujeme na spenenej cibuľke. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia
4. Mrkvové pyré: nastrúhanú mrkvu uvaríme v osolenej a ocukrenej vode. Po rozvarení scedíme a vymixujeme dohladka. Podľa potreby zjemníme maslom. Dochutíme podľa preferencií.
Vareškov tip: Pri flambovaní treba byť opatrný, lebo oheň po zapálení alkoholu vzplanie prudko a do výšky.
Čítajte aj Jeseň na tanieri po novom! Pripravte si voňavé pesto z tekvicových jadierokKokosový cheesecake
Na 12 kusov potrebujeme:
Korpus: 250 g maslových sušienok, 150 g masla
Plnka: 600 g mascarpone, 200 ml šľahačkovej smotany Bača Paľo, 180 g bielej Nestville Chocolate, 100 g strúhaného kokosu, 30 g práškového cukru
Na ozdobu: kokos, ovocie
Postup:
1. Maslové sušienky rozmixujeme a zalejeme roztopeným maslom. Zmes natlačíme do formy a dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch na 7 minút.
2. Všetky suroviny na plnku spolu premixujeme na pevnú hmotu a zmes nalejeme na sušienkový korpus.
3. Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na 4 hodiny. Dozdobíme kokosom a ľubovoľným ovocím.
Recepty pripravili šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom Kamil Krafčík a pečú cukrárky Nestville Chocolate Zlata Bialončíková a Monika Čarnogurská.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré na Varecha.sk