Nielen tekvice, ale aj jadierka sú hitom jesennej sezóny. Pochutnať na nich si môžete aj počas zimy – a nemusia to byť len jadierka. Čo takto skúsiť celkom nové pesto, ktoré si môžete pripraviť práve teraz. Tu je recept na pesto z tekvicových jadierok. Vychutnáte si ho s cestovinami alebo bagetou a pohárom vína.
Na pesto potrebujeme:
- 100 g tekvicových semienok
- 60 ml repkového oleja
- 50 g parmezánu
- 1 zväzok čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 60 ml tekvicového oleja
- soľ
Ako na to?
- Tekvicové semienka najskôr opečieme na panvici.
- Pridáme 1 PL repkového oleja, keď jadierka začnú praskať, sú hotové.
- Medzitým najemno nastrúhame parmezán.
- Potom treba umyť bazalku, listy bazalky nasekáme na malé kúsky.
- Opečené tekvicové semienka a bazalku vložíme do mixéra.
- Zmixujeme, pridáme zvyšok repkového oleja.
- Potom pridáme parmezán a strúčik cesnaku.
- Znova mixujeme a pridáme tekvicový olej.
- Mixujeme na krémovú hmotu, dochutíme soľou.
- Podávame s cestovinami alebo s opečenou bagetkou.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicové placky na Varecha.sk