Jeseň na tanieri po novom! Pripravte si voňavé pesto z tekvicových jadierok

Popri bazalkovom, petržlenovom či špenátovom peste môžete vyskúšať ďalšie - pesto z tekvicových jadierok.

09.10.2021 07:00
pesto, tekvica, jadierka Foto:
Pesto z tekvicových jadierok.
debata

Nielen tekvice, ale aj jadierka sú hitom jesennej sezóny. Pochutnať na nich si môžete aj počas zimy – a nemusia to byť len jadierka. Čo takto skúsiť celkom nové pesto, ktoré si môžete pripraviť práve teraz. Tu je recept na pesto z tekvicových jadierok. Vychutnáte si ho s cestovinami alebo bagetou a pohárom vína.

Na pesto potrebujeme:

  • 100 g tekvicových semienok
  • 60 ml repkového oleja
  • 50 g parmezánu
  • 1 zväzok čerstvej bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 60 ml tekvicového oleja
  • soľ
špagety, cestoviny Čítajte viac Už ste jedli letné pesto? Nie? Takto ho namiešate, so špagetami chutí neskutočne

Ako na to?

  • Tekvicové semienka najskôr opečieme na panvici.
  • Pridáme 1 PL repkového oleja, keď jadierka začnú praskať, sú hotové.
  • Medzitým najemno nastrúhame parmezán.
  • Potom treba umyť bazalku, listy bazalky nasekáme na malé kúsky.
  • Opečené tekvicové semienka a bazalku vložíme do mixéra.
  • Zmixujeme, pridáme zvyšok repkového oleja.
  • Potom pridáme parmezán a strúčik cesnaku.
  • Znova mixujeme a pridáme tekvicový olej.
  • Mixujeme na krémovú hmotu, dochutíme soľou.
  • Podávame s cestovinami alebo s opečenou bagetkou.
Video

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicové placky na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #tekvica #pesto

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....