Fantasticky jednoduché! Pečená maslová tekvica = lahodná jeseň na tanieri

Jeseň je časom tekvice. Využite sezónnu ponuku a tentoraz siahnite po maslovej tekvici.

22.09.2021 09:00
tekvica, pečená tekvica, maslová tekvica Foto:
Pečená maslová tekvica.
debata

Vďaka čerstvému ​​cesnaku a pikantnej bazalke sa pečená maslová tekvica stane skutočným zážitkom pre vaše chuťové bunky.

Na pečenú maslovú tekvicu potrebujeme:

  • 1 malú maslovú tekvicu (asi 1,2 kg)
  • soľ a korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL olivového oleja
  • hrsť čerstvých bazalkových listov

Ako na to?

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Maslovú tekvicu dôkladne umyte, pozdĺžne prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Potom pokrájajte na dlhšie a hrubšie hranolčeky.
  • Ošúpte a nadrobno posekajte cesnak.
  • Bazalku umyte, tiež nasekajte nadrobno.
  • V miske zmiešajte bazalku, cesnak, olej, soľ a korenie.
  • Na nakrájanú tekvicu rozotrite koreninovú zmes.
  • Potom pečte asi 45–55 minút.
  • K hotovej pečenej tekvici sa hodí tzatziki, hummus alebo šalát z čerstvej zeleniny (skúste reďkovkový s jablkom).

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicové placky na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #maslová tekvica #jeseň na tanieri
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy