Vďaka čerstvému cesnaku a pikantnej bazalke sa pečená maslová tekvica stane skutočným zážitkom pre vaše chuťové bunky.
Na pečenú maslovú tekvicu potrebujeme:
- 1 malú maslovú tekvicu (asi 1,2 kg)
- soľ a korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ČL olivového oleja
- hrsť čerstvých bazalkových listov
Ako na to?
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Maslovú tekvicu dôkladne umyte, pozdĺžne prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Potom pokrájajte na dlhšie a hrubšie hranolčeky.
- Ošúpte a nadrobno posekajte cesnak.
- Bazalku umyte, tiež nasekajte nadrobno.
- V miske zmiešajte bazalku, cesnak, olej, soľ a korenie.
- Na nakrájanú tekvicu rozotrite koreninovú zmes.
- Potom pečte asi 45–55 minút.
- K hotovej pečenej tekvici sa hodí tzatziki, hummus alebo šalát z čerstvej zeleniny (skúste reďkovkový s jablkom).
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicové placky na Varecha.sk