Reďkovku, cibuľku aj jablká – to všetko nájdete v záhradke či čerstvé a sezónne na trhu. Ak hľadáte recept na nový šalát, napríklad k lahodnému mäsku – touto troj-kombináciou určite prekvapíte.
Na šalát potrebujeme
- 2 zväzky reďkoviek
- 1 malú cibuľu
- 1 väčšie jablko
Na zálievku:
- 3 PL oleja
- 2 PL octu
- soľ, korenie podľa chuti
- 1 PL petržlenovej vňate (nasekanej)
- 1 PL pažítky (nasekanej)
- cukor (podľa chuti)
Ako na to?
- Reďkovky nakrájame na jemné plátky (najlepšie strúhadlom), rovnako na jemné kolieska nakrájame aj cibuľu, všetko premiešame.
- Ošúpeme jablko a nakrájame na plátky, premiešame s cibuľou a reďkovkami.
- Na zálievku zmiešame olej, ocot, soľ, korenie a cukor. Pridáme petržlenovú vňať a pažítku, premiešame.
- Pridáme zálievku do misy s pripraveným šalátom, premiešame, necháme chvíľu odstáť.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Teplý cestovinový šalát s kuracím mäsom na Varecha.sk