Zelerové hranolky? Možno ste o nich už počuli, ale teraz je čas ich aj vyskúšať. Ako ich pripraviť tak, aby ulahodili chutiam celej vašej rodiny? Tu je recept!
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 kg zeleru, očisteného
- 2 PL oleja
- 2 ČL sladkej papriky, mletej
- 1 ČL tymianu
- 1 ČL rozmarínu
- 1 chilli, mleté
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
Ako na to?
- Rúru predhrejte na 200 stupňov, vrchný aj spodný ohrev.
- Zeler očistite a pokrájajte do tvaru hranoliek.
- Cesnak prelisujte, dajte do misky.
- Pridajte všetky koreniny, aj olej, premiešajte.
- Do plechu na pečenie vložte papier na pečenie a poukladajte naň hranolky, posypte ich trochou rozmarínu, potrite pripravenou zmesou korenín a oleja, dochuťte soľou.
- Vložte asi na 20 minút do rúry, potom podávajte s kečupom alebo majonézou, prípadne domácim jogurtovým dipom.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej na Varecha.sk