Jedlá, ktoré vás nielen zasýtia, ale pomôžu aj schudnúť

Nie je to žiadny zázrak. Stále existuje možnosť dosýta sa najesť a pritom chudnúť. Ako je to možné? Stačí siahnuť po pokrmoch, ktoré dokážu znižovať zásoby tuku a pritom vás zasýtia. Dobrou správou je, že ich nájdete v bežnom supermarkete. Tou horšou, že slanina, vysmážaný rezeň ani kysnuté koláče k nim nepatria.

21.08.2021 07:00
brokolica Foto:
Jedna šálka brokolice má len 30 kalórií.
debata

Fazuľa

Ak neviete, čo navariť, vždy si zvoľte fazuľu. Je lacná, zasýti, plná bielkovín a vlákniny. Dvoch základných zložiek, ktoré vám odporučí každý kondičný tréner ako prvky v stravovaní, ktoré vás zbavia kilogramov. Viac fazule bude znamenať krajšie telo a sýtejší žalúdok. Bonusom je aj prínos pre zdravie.

Tmavá čokoláda

Milujete čokoládu a neviete sa jej vzdať? Tak niekedy stačí len bežnú mliečnu vymeniť za horkú a uvidíte pozitívne zmeny. Čierna čokoláda je menej sladká, ale zato má viac antioxidantov a menej z nej budete priberať. Prieskumy hovoria, že vašu túžbu po sladkom uspokojí viac kocka tmavej čokolády, než pol tabuľky mliečnej. Zaujímavé dokonca je, že ak si dáte kocku čokolády medzi hlavnými jedlami, zjete ho menej. Neprídete o pôžitok a ešte začnete aj strácať kilogramy nadváhy.

zeleninový vývar, polievka Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Zeleninový vývar ľahko a rýchlo

Vajíčka so šunkou

Sýte, poriadne raňajky, ktoré akoby ani nepatrili na zoznam jedál, ktoré sú vhodné pri zhadzovaní tukových prebytkov. Ale predsa. Ukázalo sa, že raňajky bohaté na bielkoviny poznačia vaše stravovacie návyky počas celého dňa. Nielenže vás takéto jedlo plnohodnotne zasýti, ale dlhodobé štúdie ukázali zaujímavý fakt. Ženy, ktoré si dávali na raňajky vajíčka so šunkou, jedli počas dňa omnoho menej, ako tie, čo si dopriali napríklad len zeleninové smoothie. Účinok bielkovinového jedla na raňajky prináša ovocie počas celého dňa. Myslite na to.

Brokolica

Jedna šálka brokolice má len 30 kalórií a môžete si byť istí, že vás naozaj zasýti. Má pritom mnoho živín, okrem iného aj vitamín C a vitamín K. Ak potrebujete rýchle zdravé jedlo, ktoré naplní žalúdok, podporí zdravie aj chudnutie, určite vyberte z chladničky brokolicu.

Tekvica

Je aktuálne na vrchole sezóny, takže by bola škoda nevyužiť jej pozitívne vlastnosti a trochu si vylepšiť zdravie. Tekvica obsahuje málo kalórií a viete z nej pomocou správnych korenín vytvoriť doslova unikátne kombinácie na tanieri. Je bohatá na vlákninu, vitamín E a pokryje nároky tela na vitamín A. Je ľahko stráviteľná a rýchlo vás zasýti. Jedlo, ktoré je samo o sebe symbolom štíhlej línie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #brokolica #bielkoviny #fazuľa #tekvica #horká čokoláda #štíhla línia

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...