To je aj recept jeho paradajkovej omáčky na cestoviny, ktorá je hotová za tri minúty. Naozaj ľahkú prípravu zvládne každý, dokonca aj kuchár-začiatočník.
Potrebujeme:
- 1 červenú chilli papričku
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 5 stoniek čerstvej bazalky
- 1 plechovku celých lúpaných paradajok (400 g)
- 80 g mrazeného hrášku alebo inej zeleniny
Ako na to?
- Chilli rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Strúčiky cesnaku tiež nakrájame nadrobno.
- Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme chilli a cesnak a opečieme za častého miešania.
- Bazalku umyjeme, osušíme, listy oddelíme od stonky a pokrájame nadrobno, pridáme na panvicu.
- Celé lúpané paradajky z konzervy roztlačíme rukami a dáme na panvicu aj so šťavou.
- Mrazený hrášok nasypeme do paradajkovej omáčky a krátko povaríme.
- Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- Rýchlu 3-minútovú paradajkovú omáčku podávame s cestovinami a čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Vyskúšajte aj – recept podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety Bolognese podľa René Štúra na Varecha.sk