Čerstvý tymian napríklad harmonizuje krásne s chuťou bielej kapusty, rovnako sa hodí aj do pečených zemiakov. Cestoviny, ak pridáte do osolenej vody, v ktorej ich varíte, pár vetvičiek tymianu, dostanú zaujímavý chuťový podtón.
Na knedle a špenát
Ak chcete zlepšiť chuť knedličiek alebo listového špenátu, polejte ich dohneda opraženým tekutým maslom. Získajú veľmi príjemnú arómu a sú výbornou lahôdkou pre chuťové bunky.

Tučné či chudé rybacie mäso?
Ryby sa postupne dostávajú aj do jedálnych lístkov slovenských domácností, optimálne je kombinovať konzumáciu sladkovodných a morských rýb a tiež tučných a menej tučných. Medzi tučné – teda s viac ako 10 percentami tuku – patria makrela, tuniak, losos alebo úhor. Medzi stredne tučné, ktoré obsahujú do 10 percent tuku, patria kapor, tolstolobik, pstruh a sumec. Málo tučné ryby sú tie, ktoré majú menej ako 2 percentá tuku, a medzi ne patria z morských rýb treska alebo platesa, zo sladkovodných šťuka alebo zubáč. Veľké morské ryby, ako je tuniak, sa neodporúča jesť veľmi často, pretože ich mäso môže obsahovať škodlivé látky vyskytujúce sa v moriach, napríklad ťažké kovy.
Umývačka nielen na riad
Umývačku riadu môžete využiť nielen na umývanie tanierov, pohárov, príborov a podobne. Môžete ju použiť aj na vyčistenie iných predmetov. Napríklad na opranie textilných topánok alebo šiltoviek s tvrdým šiltom – umývačka je k nim šetrnejšia ako práčka a zachovajú si lepšie tvar. Ale čistiť do nej môžete dať napríklad aj hračky z plastu, kozmetické štetce, plastové hračky pre psov, misky na potravu, Dajú sa do nej dať čistiť aj kovové veci z domácnosti – napríklad hlavica zo sprchy.