Tie pravé cestoviny na leto! Baby špenát a ricotta - chuť na jednotku

V teplých mesiacoch sa nikomu nechce tráviť v kuchyni nekonečné hodiny.

28.07.2021 06:00
penne, špenát, cestoviny, bazalka Foto:
Penne so špenátom a ricottou.
debata

Čím je recept rýchlejší, tým lepšie. Cestoviny s baby špenátom a ricottou sú presne tým správnym tipom na leto. Jedlo na tanieri príjemne zasýti, osvieži a navyše, je pripravené raz-dva!

špagety, cestoviny Čítajte viac Už ste jedli letné pesto? Nie? Takto ho namiešate, so špagetami chutí neskutočne

Potrebujeme:

  • 300 g cestovín
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 350 g špenátu
  • 200 g ricotty
  • 2 PL oleja
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok

Ako na to?

  • Olúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame nadrobno.
  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olej a na miernom ohni opečieme kúsky cibule a cesnaku.
  • Pridáme špenát a chvíľu (2 minúty) ho podusíme vo vlastnej šťave, panvicu zakryjeme pokrievkou.
  • Obsah panvice dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  • Uvaríme si cestoviny, následne, keď sú ich „al dente“ ich pridáme do panvice.
  • Všetko premiešame, pridáme ricottu a ešte raz premiešame.
  • Cestoviny rovnomerne rozložíme na taniere a podávame.

Tip: Ak chcete, môžete cestoviny pred podávaním ozdobiť rozpolenými koktejlovými paradajkami, parmezánom alebo listami baby špenátu.

Video
Syrom plnené rajčiny na olovrant.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Plnené paradajky na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #cestoviny #špenát

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...