Čím je recept rýchlejší, tým lepšie. Cestoviny s baby špenátom a ricottou sú presne tým správnym tipom na leto. Jedlo na tanieri príjemne zasýti, osvieži a navyše, je pripravené raz-dva!
Čítajte viac Už ste jedli letné pesto? Nie? Takto ho namiešate, so špagetami chutí neskutočnePotrebujeme:
- 300 g cestovín
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 350 g špenátu
- 200 g ricotty
- 2 PL oleja
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
Ako na to?
- Olúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame nadrobno.
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olej a na miernom ohni opečieme kúsky cibule a cesnaku.
- Pridáme špenát a chvíľu (2 minúty) ho podusíme vo vlastnej šťave, panvicu zakryjeme pokrievkou.
- Obsah panvice dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Uvaríme si cestoviny, následne, keď sú ich „al dente“ ich pridáme do panvice.
- Všetko premiešame, pridáme ricottu a ešte raz premiešame.
- Cestoviny rovnomerne rozložíme na taniere a podávame.
Tip: Ak chcete, môžete cestoviny pred podávaním ozdobiť rozpolenými koktejlovými paradajkami, parmezánom alebo listami baby špenátu.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Plnené paradajky na Varecha.sk