Uhorka. Nielen chutí, ale aj pomáha. Hlavne v lete

Uhorková sezóna môže byť pre vaše telo doslova zlatým obdobím. Uhorky sú chutné, zdravé, plné vody. Ideálny pokrm počas leta, ktorý vás osvieži a vaše bunky sa potešia z každého sústa. Využite aktuálne obdobie a zoceľte svoje zdravie. Uhorky vám k tomu pomôžu.

23.07.2021 15:00
uhorka - vitamíny Foto:
Vysoký obsah vody a nízka kalorická hodnota robia z uhorky skvelú potravinu pre tých, ktorí chcú urobiť niečo so svojou líniou.
debata

Partnerka na pekné telo

Uhorka nemá veľa bielkovín, ale podieľa sa významne na ich efektívnom vstrebávaní. Výsledkom je, že využijete bielkoviny z jedla efektívnejšie a uhorka vám nepridá žiadne prázdne sacharidy. Vďaka tomu sa výsledky prejavia pozitívne aj na váhe.

Zásobáreň dobrých vitamínov

Uhorka je prírodnou zásobou výživných látok. S uhorkou prijímate vitamín C , vitamín K, horčík, draslík, mangán. Uhorková šupka zasa skrýva prekvapujúci podiel vitamínu A, aj vysoký obsah kremíka.

Uhorka ozdraví črevá aj imunitu

Podstatou uhorky je 96 % vody a zvyšok sú zdraviu prospešné látky. Tak by sa dala uhorka zhrnúť v skratke. Preto je veľkým pomocníkom pri dobrom trávení, správnej činnosti čriev a bojuje proti zápche. Je to aj vďaka pektínu, rozpustnej vláknine, ktorá podporuje kvalitné vyprázdňovanie. Upokojuje žalúdok a pomáha aj pri jeho zápaloch. Keďže sa črevná sústava do veľkej miery podieľa aj na imunite organizmu, uhorka ju prirodzene podporí.

karfiol Čítajte aj Karfiol – zelenina, ktorá vás prekvapí množstvom priaznivých účinkov

Uhorka na oči

Možno ste videli aj vo filmoch prikladanie uhorky na očné viečka. Nuž, uhorka skutočne na oči pomáha. Nemusíte si ju však prikladať, stačí aj konzumovať. Obsahuje protizápalové látky a antioxidanty, ktoré bránia vzniku šedého zákalu. Prikladanie uhorky má význam pri zlepšení hydratácie pokožky.

Uhorkou proti rakovine

Ide o zeleninu známu zvučným kalibrom v boji proti rakovine. Je skvelá v prevencii. Obsahuje fytochemikálie a antioxidanty, ktoré v tele eliminujú pôsobenie voľných radikálov. Práve tie sú totiž často zodpovedné za vznik rakovinového bujnenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #vláknina #antioxidanty #uhorka #osvieženie #črevná mikroflóra

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...