Tipy, triky a nápady: Prečo sa rebarbora lúpe

Rebarboru treba vždy pred prípravou ošúpať, pretože v šupe sa nachádza veľké množstvo kyseliny šťaveľovej. Tá je vo väčších množstvách pre organizmus škodlivá.

17.07.2021 09:00
rebarbora, jarná zelenina Foto:
Rebarbora nie je veľmi trvanlivá.
debata

Aj keď je rebarbora kyslá, vždy sa varí s citrónovou šťavou. Dôvodom je chemická reakcia, pri ktorej sa časť kyseliny naviaže na kyselinu obsiahnutú v citróne. Rebarbora nie je veľmi trvanlivá, v chladničke vydrží len málo dní. Ako kompót ju však môžeme mať dlhšie.

Vyschnuté kvasnice nie sú problém

Ak vám kvasnice vyschli, nezúfajte. Stačí, ak ich zmiešate s troškou práškového cukru. Ak chcete vyskúšať, či sú ešte „funkčné“, dajte kúsok do pohára s horúcou vodou. Ak vystúpia hore, tak ich môžete použiť bez obáv. Dobrý spôsob ako uchovať kvasnice čerstvé, je ich zmraziť. Aj po niekoľkých mesiacoch nestratia nič z funkčnosti, cesto vykysne bez problémov.

olivy, olivový olej, Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Povera o olivovom oleji

Jablká namočte

Ak potrebujete jablká nakrájať na koláč či tortu úplne natenko, je na to jeden trik – samozrejme okrem ostrého noža. Namočte ich na minútu do vriacej vody, budú sa krájať lepšie. Ak vám či vašim blízkym chutia jablká najlepšie vo forme pyré, najlepšie je z vlažných upečených jabĺk. Má síce trochu tmavšiu farbu, ale chutí výborne ovocne.

Triky so želatínou

Práca so želatínou má svoje pravidlá. Ak ju dávate do teplej masy, treba ju do nej vmiešať a hneď dobre vychladiť. Ďalej s ňou pracovať až potom, keď začne tuhnúť. Ak želatínu vmiešavame do studenej masy, treba zmes poriadne miešať počas prilievania želatíny. Druhá možnosť je vmiešať ju len do jednej časti a potom pridať druhú. Hlavná zásada pri používaní želatíny ale znie – jedlá, do ktorých sme ju pridali, nesmieme mixovať ponorným alebo iným mixérom, lebo zrednú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jablká #triky do kuchyne #rebarbora #tipy #kvasnice #magazín Varecha #želatína

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....