Najlepšie jedlá, ktoré podporia rast a zdravie vlasov

Pri problémoch s vlasmi, by prvé kroky by nemali smerovať do drogérie, ale do obchodu s potravinami. Vlasy totiž veľmi citlivo reagujú na výživu. Akú im doprajete, také budú. Mnoho ľudí pritom vôbec netuší, čo robí ich vlasom dobre. Dnes sa to dozviete.

16.07.2021 12:00
vlasy, účes, žena, úsmev, mladá žena Foto:
Túžite po dlhších vlasoch?
debata

Avokádo

Výživová poradkyňa Meryl Pritchard označuje avokádo za jedno z najkomplexnejších jedál pre zdravie a rast vlasov. Naše telo si nedokáže produkovať omega-3 mastné kyseliny a práve tie vyživujú vlasové folikuly. Avokádo preto znamená pevné, husté, lesklé a hlavne zdravé vlasy.

Orechy

Podľa Sammi Haber, newyorskej dietologičky spoločnosti Nutrition Works, sú orechy a najmä mandle alebo vlašské orechy, pre svoj vysoký obsah biotínu obzvlášť vhodné pre rast vlasov. Orechy sú tiež bohaté na vitamín E, ktorý pomáha vyživovať vlasy a pokožku hlavy.

jedlo, strava, výživa, potraviny, ovocie, zelenina, losos, ryby, orechy Čítajte aj Jedlá, ktoré zdraví ľudia jedia každý deň. A mali by ste aj vy

Ružičkový kel a brokolica

Majú priaznivý účinok na celé telo, vlasy nevynímajúc. Podľa výživovej špecialistky Carolyn Brownovej sú ružičkový kel a brokolica bohatým zdrojom folátov. Látok, ktoré podporujú delenie buniek a rast vlasov. Ak máte slabé, riedke alebo krehké vlasy, môže to byť prejav nízkej hladiny folátov. Ak siahnete po brokolici a ružičkovom keli, vaše vlasy začnú rásť a budú pevnejšie.

Chia

Chia semienka sú bohatým zdrojom bielkovín, zdravých tukov a zinku. Sú ďalším skvelým doplnkom stravy, ak hľadáte potravinu pre rýchly rast vlasov. Majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti samotnému vypadávaniu vlasov. Vhoďte lyžičku semiačok do svojho ranného smoothie alebo kaše a vaše vlasy budú krajšie.

Tekvicové semienka

Sú skvelým zdrojom minerálov a jedným z najlepších rastlinných zdrojov omega-3 mastných kyselín. Majú dostatok energie na potláčanie zápalových procesov, čim ozdravujú celé telo. K tomu zabraňujú vypadávaniu vlasov a intenzívne stimulujú ich rast.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #zdravá výživa #omega-3 mastné kyseliny #zdravé vlasy #vlasová výživa #rast vlasov

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...