Báječné letné koláče: Tu je zopár jednoduchých receptov

Vypekať, keď je vonku 30 stupňov, nie je to pravé orechové. Alternatíva je kúpiť si koláčiky v cukrárni. Alebo ak uprednostňujete vlastnú výrobu, urobiť si niektorý podľa týchto receptov. Sú jednoduché, letné a veľmi chutné.

15.07.2021 14:00
varecha, mierovo, torta, recepty, magazín varecha, Foto:
Letná ovocná torta.
debata

Letná ovocná torta

Na 12 kusov potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 3 PL hladkej múky, 3 PL mletých mandlí, 6 PL práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva

Krém: 250 g mascarpone, 250 ml šľahačky, 3 PL práškového cukru, 1 čl vanilkovej pasty, čerstvé bobuľové ovocie, malinový džem

Okrem toho: 2 tortové formy s priemerom 24 cm

Postup:

1. Najprv upečieme piškótové cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dve 24 cm tortové formy potrieme maslom. Vaječné bielky vyšľaháme. Žĺtky s cukrom a vanilkou vymiešame, pridáme k nim sneh z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme 20 minút.

2. Kým piškóta vychladne, pripravíme krém: mascarpone so šľahačkou, cukrom a vanilkou vymiešame do penista.

3. Jeden plát korpusu natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím. Na to položíme druhý plát, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Dáme do chladničky na 4 – 5 hodín.

kalamáre grill, Varecha, ryba, Židek, Riverbank, Čítajte aj Ryby ako ľahké jedlo patria k letu

Eton mess s lesným ovocím

Na 12 kusov potrebujeme:

4 bielky, 250 g kryštálového cukru, 500 ml šľahačky, 2 bal. vanilkového cukru, 500 g čerstvého lesného ovocia (mix: maliny, černice, čučoriedky), 12 120 ml pohárov

Postup:

1. Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky, keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame cukor. Vyšľaháme na tuhú penu, naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé pusinky 2. Pečieme hodinu pri 100 °C. Necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme na kúsky.

2. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.

3. Pripravíme poháre a vrstvíme v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky a ovocie. Nakoniec ozdobíme čerstvým ovocím.

Recepty pripravila Annamária Wurster-Nagy, šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove.

Video
Nechajte sa inšpirovať ďalším receptom od manželov Tomečkovcov a pripravte si tentokrát svieži cheesecake s ovocím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #dezerty #Varecha.sk #koláče #letné dezerty #drobné ovocie #magazín Varecha #TV Varecha

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...