Letná ovocná torta
Na 12 kusov potrebujeme:
Cesto: 6 vajec, 3 PL hladkej múky, 3 PL mletých mandlí, 6 PL práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva
Krém: 250 g mascarpone, 250 ml šľahačky, 3 PL práškového cukru, 1 čl vanilkovej pasty, čerstvé bobuľové ovocie, malinový džem
Okrem toho: 2 tortové formy s priemerom 24 cm
Postup:
1. Najprv upečieme piškótové cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dve 24 cm tortové formy potrieme maslom. Vaječné bielky vyšľaháme. Žĺtky s cukrom a vanilkou vymiešame, pridáme k nim sneh z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme 20 minút.
2. Kým piškóta vychladne, pripravíme krém: mascarpone so šľahačkou, cukrom a vanilkou vymiešame do penista.
3. Jeden plát korpusu natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím. Na to položíme druhý plát, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Dáme do chladničky na 4 – 5 hodín.
Čítajte aj Ryby ako ľahké jedlo patria k letuEton mess s lesným ovocím
Na 12 kusov potrebujeme:
4 bielky, 250 g kryštálového cukru, 500 ml šľahačky, 2 bal. vanilkového cukru, 500 g čerstvého lesného ovocia (mix: maliny, černice, čučoriedky), 12 120 ml pohárov
Postup:
1. Najprv pripravíme snehové pusinky. Začneme šľahať bielky, keď sú už trošku napenené, v malých dávkach pridávame cukor. Vyšľaháme na tuhú penu, naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme malé pusinky 2. Pečieme hodinu pri 100 °C. Necháme v rúre vychladnúť a potom polámeme na kúsky.
2. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Ovocie trošku roztlačíme, aby pustilo šťavu.
3. Pripravíme poháre a vrstvíme v poradí šľahačka, rozdrvené pusinky a ovocie. Nakoniec ozdobíme čerstvým ovocím.
Recepty pripravila Annamária Wurster-Nagy, šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Svieži ovocný cheesecake podľa manželov Tomečkovcov na Varecha.sk