Dobrá rada nad zlato: Ako zachrániť nevydarené koláče

Nie vždy sa pri príprave dezertov všetko vydarí tak, ako si predstavujeme. Vtedy je každá rada dobrá. Tu je niekoľko nápadov, ktoré pomôžu zachrániť nevydarené koláče.

12.07.2021 13:30
roláda, magazín varecha, varecha, dobrá rada, Foto:
Popraskanú roládu servírujte hosťom už nakrájanú.
debata

Ak vám napríklad pri rolovaní roláda na povrchu popraská, existujú tri spôsoby, ako to napraviť. Prvý je, poliať ju čokoládovou polevou alebo ju potrieť šľahačkou či krémom, ktorý máme k dispozícii. Druhý spôsob je rozbaliť ju a obložiť ovocím. Namiesto rolády môžeme ponúknuť ovocný koláč. Alebo tretia možnosť – najjednoduchšia. Nakrájajte ju a hosťom servírujte už nakrájanú, tak nebudú nijaké chybičky krásy vidieť.

jahoda, zmrzlina, domáca zmrzlina, jahody Čítajte aj Pár ovocných ingrediencií postačí! A zdravú vegánsku zmrzlinu môžete podávať

Niekedy sa zase stane že keksy či koláč zostanú príliš dlho v rúre – síce nezhoria, ale vyschnú a sú tvrdé. Čo v tomto prípade? Keksy je najlepšie dať do dózy, do ktorej vložíme pár plátkov jablka a nepriedušne ju uzavrieme. Keksy nasajú postupne z jablka vlhkosť a zmäknú.

Ak sa vám „podarí“ suchý koláč, dá sa mu pomôcť tak, že ho výdatne pokvapkáme likérom alebo ovocnou šťavou. Alternatíva je poliať ho cukrovým sirupom alebo čokoládovou polevou. Najlepšie je potom koláč nakrájať a servírovať so šľahačkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky do kuchyne #tipy #Varecha.sk #koláče #magazín Varecha

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...