Ak vám napríklad pri rolovaní roláda na povrchu popraská, existujú tri spôsoby, ako to napraviť. Prvý je, poliať ju čokoládovou polevou alebo ju potrieť šľahačkou či krémom, ktorý máme k dispozícii. Druhý spôsob je rozbaliť ju a obložiť ovocím. Namiesto rolády môžeme ponúknuť ovocný koláč. Alebo tretia možnosť – najjednoduchšia. Nakrájajte ju a hosťom servírujte už nakrájanú, tak nebudú nijaké chybičky krásy vidieť.
Čítajte aj Pár ovocných ingrediencií postačí! A zdravú vegánsku zmrzlinu môžete podávaťNiekedy sa zase stane že keksy či koláč zostanú príliš dlho v rúre – síce nezhoria, ale vyschnú a sú tvrdé. Čo v tomto prípade? Keksy je najlepšie dať do dózy, do ktorej vložíme pár plátkov jablka a nepriedušne ju uzavrieme. Keksy nasajú postupne z jablka vlhkosť a zmäknú.
Ak sa vám „podarí“ suchý koláč, dá sa mu pomôcť tak, že ho výdatne pokvapkáme likérom alebo ovocnou šťavou. Alternatíva je poliať ho cukrovým sirupom alebo čokoládovou polevou. Najlepšie je potom koláč nakrájať a servírovať so šľahačkou.