Najlepšie jedlá k pivu

Konečne sa oteplilo a nastal čas, kedy si môžeme aj vonku jedlo naozaj vychutnať. Napríklad s pohárom dobre vychladeného piva. To má v kuchyni všestranné využitie, hodí sa k mnohým jedlám. Vybrali sme pre vás tie najlepšie.

09.07.2021 09:00
Varecha jedlá k pivu, varecha, pivo, recepty, Foto:
Fish and chips s hráškovo-mätovou kašou a koriandrovo-paradajkovou salsou.
debata

Fish and chips s hráškovo-mätovou kašou a koriandrovo-paradajkovou salsou

Na 4 porcie potrebujeme:

800 g tmavej tresky, 200 g múky tempura, 300 m vody, 1 kg zemiakov (odroda agria), olej na vyprážanie, 10 g soli, 500 g hrášku, 50 g masla, 20 g mäty

Salsa: 1 kg paradajok, 50 g koriandra (vňať), 100 ml sójovej omáčky, 10 g miso pasty, 100 g lúpaných konzervovaných paradajok (pomodoro), 100 ml olivového oleja

Postup:

1. Tresku umyjeme, osušíme a očistíme od prebytočných kostí. Nakrájame na porcie a nasolíme. Z tempury a vody pripravíme redšie liate cestíčko, v ktorom rybu obalíme. Smažíme v oleji zohriatom na 180 stupňov 6 minút do zlatista.

2. Zo zemiakov pripravíme hranolčeky a smažíme ich asi 10 minút v závislosti od ich hrúbky. Nakoniec rybu aj hranolčeky necháme odkvapkať od oleja a osolíme.

3. Hrášok vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Potom vyberieme a roztlačíme na kašu. Osolíme, pridáme soľ, maslo a mätu a dobre rozmiešame.

4. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode asi 30 sekúnd, vyberieme a dáme do studenej vody. Ošúpeme a vyberieme stred. Dužinu bez stredu nakrájame na malé kocky ktoré zmiešame s nasekaným koriandrom, so sójovou omáčkou, s pomodorom, miso pastou a olivovým olejom. Servírujeme všetko spolu.

varecha, pivo, varenie s pivom, Čítajte aj Ako variť s pivom?

Zapekané nachos s chorizom, so syrom a s jarnou cibuľkou a petržlenová majonéza

Na 5 porcií potrebujeme:

500 g kukuričných nachos natural, 150 g salámy chorizo, 500 g syra gouda alebo ementaler, 100 g jarnej cibuľky, 100 g kyslej smotany, 1 g soli, 1 g mletého čierneho korenia, 250 g majonézy, 100 ml petržlenového oleja

Postup:

1. Do zapekacej misy vložíme vrstvu nachos, na ne dáme časť kyslej smotany ochutenej soľou a korením, časť choriza nakrájaného na malé kocky a najemno nasekanej jarnej cibuľky.

2. Takto pripravíme dve až tri vrstvy nachos. Na záver zasypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.

3. Petržlenovú majonézu pripravíme tak, že do nádoby dáme majonézu a za stáleho šľahania pridávame petržlenový olej, až kým majonéza nezozelenie. Môžeme ju dochutiť soľou a korením.

Recepty pripravil Marek Bielčik, šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave.

Video
Kto z vás si natieral pivo na chlebík? Vyskúšajte syrovú nátierku s pivom.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Pivná nátierka na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pivo #recepty #nachos #Varecha.sk #varenie s pivom #magazín Varecha #TV Varecha #fish and chips

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...