Tipy, triky a nápady: Zlé víno do jedla nepatrí

Ak máte doma „zlomené“ alebo inak chybné víno a chceli by ste ho použiť na varenie, nerobte to.

06.07.2021 09:00
varecha, tipy a triky, magazín varecha, Foto:
Zlé víno nepatrí ani do jedla.
debata

Zlé víno nepatrí ani do jedla. Radšej použite víno, ktoré budete potom k jedlu aj piť. Biele víno skvele dochutí omáčky k rybám, cestoviny, risotto a niektoré sorbety. Červené je zase výborné na podliatie a omáčky pri príprave diviny a tmavého mäsa.

Mrazenie mäsa

Mrazenie mäsa má svoje zákonitosti. Napríklad nikdy sa nemá dávať čerstvé mäso na už zmrazené, aj keď je vo vrecúškach. Treba ich oddeliť napríklad drevenou doskou. Keď dávame mäso, ale aj iné veci do mrazničky, mali by sme ich dávať, ak je to možné, ku krajom. Mäso by sme nemali nechávať v mrazničke dlhšie ako pol roka, pričom ryby majú tento čas kratší – 3 až 5 mesiacov. Mastné a nakorenené mäso ešte kratšie – 2 až 3 mesiace.

cibuľa - červená cibuľa Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Neplačte pri cibuli

Chutné volské oko

Obľúbené vaječné jedlo nazývané u nás volské oko sa najlepšie podarí, ak ho budeme robiť na spenenom masle pri nízkej teplote 3 až 5 minút. Ak chceme prepečený aj žĺtok, treba panvicu prikryť pokrievkou alebo alobalom a nechať ešte chvíľu na malom plameni.

Citrón na kloktanie

Citrón sa nehodí len na dochucovanie rýb, ale aj ako prvá pomoc, ak vám napriek všetkej opatrnosti zostane v hrdle rybia kosť. Odporúča sa kloktať silne koncentrovanou citrónovou limonádou alebo zriedeným octovým roztokom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #triky do kuchyne #tipy #Varecha.sk #mrazené mäso #volské oko #mrazenie potravín #magazín Varecha

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...