Kalorický dezert si môžete dopriať v čase, kedy máte o aktivity postarané a jednoducho prijaté kalórie spálite. Tu je recept na netradičný jablkový punč so zmrzlinou a karamelom, ktorý vám rozhodne vyčaruje úsmev na duši. Je hotový za 15 minút!
Čítajte viac Najobľúbenejší letný dezert Jamieho Olivera? Žiadna veda, za pár minút máte hotovoNa 2 porcie potrebujeme:
- 400 ml jablkového džúsu
- 4 cl amaretta
- trochu škorice
- 100 g cukru
- 2 PL masla
- 70 ml hustej smotany
- 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny
Ako na to?
- Najskôr zohrejeme jablkový džús v hrnci, potom vmiešame amaretto a trochu škorice, punč udržiavame teplý.
- Na malej panvici pomaly roztopíme 100 g cukru, potom vmiešame maslo a smotanu, až kým zo zmesi nebude karamelová zmes.
- Pripravte si dva poháre a do každého pridajte kopček vanilkovej zmrzliny. Potom pridáme jablkový punč a pridáme ďalší kopček zmrzliny.
- Celé to ozdobíme teplou karamelovou zmesou.
Milujete pravé Tiramisu?
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Pravé Tiramisu na Varecha.sk