Avokádo sa skvele hodí aj na večernú grilovačku. Iste, možno ho počas leta pripravujete ako osviežujúce guacamole, ale poteší aj nový recept. Avokado môžete naplniť pikantnou paradajkovou salsou a potom podávať! Tu je recept
Potrebujeme:
- 2 avokáda
- 1 jarná cibuľka
- 1 veľká paradajka
- 1 PL olivového oleja
- chilli vločky
- šťavu z polovice limetky
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Predhrejeme gril.
- Paradajku umyjeme a nakrájame na malé kocky.
- Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame.
- Dáme do misky, pridáme olivový olej, limetkovú šťavu, korenie a soľ a dobre premiešame.
- Avokádo umyjeme, prepolíme, odstránime kôstku potrieme trochou olivového oleja.
- Položíme rozpolenou časťou nadol a grilujme asi 5 minút.
- Potom môžeme ugrilované polovice avokáda naplniť paradajkovou salsou a podávať.
Vyskúšajte aj recept s avokádom podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Guacamole s čili na Varecha.sk