Top jedlá počas leta. Osviežia, zasýtia aj posilnia zdravie

Počas leta sa priam žiada zmena jedálneho lístka. Prelaďte počas tohto obdobia na pokrmy zdravé, ľahké, osviežujúce. Skvele zasýtia, organizmus osviežia a ako bonus sú plné živín, ktoré počas leta dodajú dostatok energie, aby ste boli čulí napriek páľave.

20.06.2021 07:00
melon, ovocie, leto Foto:
Sýte brucho a osvieženie celého tela.
debata (1)

Grep

Ide o citrus. To znamená, že je priamo určený na konzumáciu počas tropických teplôt. Preto je grep alebo odšťavený grepový džús dokonale osviežujúci. Grep je súčasne skvelou zásobárňou vitamínu C. Súčasne normalizuje aj hladiny inzulínu a pomáha s chudnutím. Znižuje chuť na sladké a keď si ho doprajete na desiatu alebo olovrant, dostatočne vás zasýti. Nebudete musieť siahať po sladkostiach a do plaviek schudnete ľahšie.

Huby

Nízka kalorická hodnota sa v nich stretáva s množstvom výživných látok. Huby sú skvelým letným pokrmom. Okrem toho, že si ich nazbierate priamo v lese, sú ľahké a súčasne sýte. Výrazným prínosom okrem mnohých minerálov sú polysacharidy s protirakovinovým účinkom. Obsahujú ich skoro všetky huby. Posilňujú imunitu, odolnosť a vynikajúco chutia pečené, grilované aj restované.

jahoda, zmrzlina, domáca zmrzlina, jahody Čítajte aj Pár ovocných ingrediencií postačí! A zdravú vegánsku zmrzlinu môžete podávať

Uhorka

Čistý prírodný letný zázrak. Účinná na hydratáciu organizmu. Je skvelým tipom na každý výlet s rodinou. Uhorka je nízkokalorická, nabitá antioxidantmi bojujúcimi proti zápalu a môže dokonca znížiť riziko hypertenzie. Štúdie naznačujú, že uhorka pomáha naštartovať v tele omladzovacie procesy, vďaka ktorým budete žiť dlhšie.

Vodný melón

Už len fakt, že obsahuje 90 % vody z neho robí letné jedlo číslo jedna. Výsledkom konzumácie je sýte brucho a osvieženie celého tela. To však nie je všetko. Vedci z Purdue University a University of Kentucky zistili, že u myší, ktoré konzumovali melónovú šťavu, sa znížila hladina cholesterolu aj množstvo povlaku v tepnách a stratili väčšiu váhu ako skupina, ktorej sa podal roztok bez vodného melónu. No a tak podobne by to mohlo fungovať aj u ľudí.

Jahody

Malo by platiť pravidlo, že počas leta si dáte šálku jahôd denne. Čo tým získate? Nielenže budete mať deň krajší vďaka skvelej chuti, ale vylepšíte si aj zdravie. Jahody sú totiž jednoducho skvelé. Šálka jahôd má iba 47 kalórií a obsahuje takmer 3 gramy vlákniny podporujúcej zdravie čriev. Dokonca obsahuje 141 percent odporúčaného denného príjmu vitamínu C. Nabijú vás energiou vďaka vitamínu B6. Jahody sú tiež zdrojom železa, ktoré je vhodné pre vegánov. Pomáha prekonať únavu a zabraňuje prírastku hmotnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #huby #jahody #uhorka #osvieženie #melón #grep #letné jedlá #letné osvieženie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...