Živiny – bielkoviny a vitamíny v omelete dodávajú telu energiu, sú ľahko stráviteľné a dokonca pomáhajú pri chudnutí, ak obmedzíte sacharid (v podobe pečiva) ako prílohu. Pri príprave omelety sa fantázii medze nekladú, ale nezabudnite do nej pridať zeleninu. Medzi najmenej kalorické kúsky, s ktorými môžete chuť omelety vylepšiť, patria špargľa, paprika a cuketa. Pri príprave omelety platí jednoduchá zásada – čím je zeleninová zmes farebnejšia, tým je omeleta zdravšia. Pripravte si omeletu s mrkvou a baby špenátom, tu je recept:
Potrebujeme:
- 1 mrkvu (strúhaná)
- 1 hrsť listov baby špenátu (nasekaných)
- 1 vajce
- 2 bielky
- 1 PL repkového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Vajcia rozšľaháme vidličkou, kým sa žĺtky a bielka poriadne premiešajú.
- Na strednom plameni rozohrejeme na panvici olej.
- Na panvicu pridáme mrkvu a špenát a krátko ich opečieme, dochutíme soľou a korením.
- Pridáme vajcia, rovnomerne ich rozlejeme po celej panvici a niekoľko minút ich opekáme.
- Omeletu otočíme krátko opekáme z druhej strany.
- Následne podávame.
Vyskúšajte aj recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Piškótová omeleta s jahodami na Varecha.sk