Tipy, triky a nápady: Pre silný vývar

Ak chcete, aby bol hovädzí vývar silný, treba vložiť mäso do studenej vody. Tak sa dostane z neho do vody najviac šťavy. Mäso sa potom dá použiť napríklad do šalátov alebo ako súčasť iných jedál.

11.06.2021 11:00
zeleninový vývar, polievka Foto:
Ak chcete, aby bol hovädzí vývar silný, treba vložiť mäso do studenej vody.
debata (1)

Ak chceme varené mäso z polievky servírovať ako hlavný chod, vtedy treba dať mäso až do vriacej vody. Tak sa póry v ňom uzatvoria a zostane pekne šťavnaté. Vývar však nebude taký silný.

Domáca balzamiková redukcia

Balzamikovú redukciu (balsamico crema) možno kúpiť aj v obchode, ale vieme si ju vyrobiť aj doma. Stačí na to balzamikový ocot a kryštálový cukor. Do malého hrnčeka nalejeme ocot (asi 150 ml), pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru a na miernom ohni redukujeme, kým nedostaneme sirupovú konzistenciu. Oheň musí byť mierny, aby redukcia nezhorkla.

čokoládová poleva Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Čokoládová poleva inak

Chrumkavá zelenina

Zeleninu vo vývare – mrkvu, petržlen, zeler – by sme nemali variť viac ako hodinu, ak chceme, aby zostala chrumkavá. Tak ju môžeme použiť napríklad do šalátov alebo ako vložku do polievky.

Mrazenie ovocia

Ak chceme mraziť ovocie, mali by sme ho pred mrazením pocukrovať. Odporúča sa pridať 80–100 g cukru na kilogram ovocia. Vydrží dlhšie, zachová si lepšie arómu a tiež bude vyzerať po rozmrazení lepšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #zelenina #triky do kuchyne #balzamikový ocot #vývar #mrazenie potravín

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...