Existujú aj iné metódy, ako ho pripraviť – ide to v rúre aj na panvici.
Na panvici
Aby boli toasty z panvice chrumkavé, najskôr rozohrejte väčšiu panvicu na strednom plameni. Potom do nej vložte toast a opekajte ho, kým nebude na spodnej strane zlatohnedý. Potom chlieb otočte a druhú stranu takisto pečte do zlatista.
- Pozor: Ak sa vám zdá, že toast sa veľmi rýchlo opeká a tmavne, mali by ste znížiť teplotu.
V rúre
Aby sa toast v rúre podaril, musíte ju najskôr predhriať na 180 stupňov v teplovzdušnej rúre. Potom toasty rozložte na plech alebo mriežku a pečte asi 10–12 minút (v závislosti od ich hrúbky) na strednej priečke, kým nie sú chlebíky zlatohnedé. Po 5-minútach nezabudnite toast otočiť, aby bol z oboch strán rovnomerne chrumkavý.
- Pozor: Toasty pravidelne v rúre kontrolujte, aby sa nepripálili. Ak je chlieb upečený do zlato-hneda rýchlejšie, môžete ho z rúry vybrať skôr. Ak je však stále bledý, mali by ste ho nechať ešte opekať.
Toast sa výborne hodí k studenej polievke gazpacho – na leto je ako stvorená. Tu je recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Gazpacho – studená polievka na Varecha.sk