Máte chuť na toast, ale nemáte po ruke toastovač? Ide to aj bez neho!

Opekanie toastu v hriankovači je rýchle a pohodlné. Ak však nemáte toastovač, alebo sa vám pokazil, o chrumkavý chlieb sa pripraviť nemusíte.

12.06.2021 13:00
toast, chlieb, diéta, Foto:
Máte chuť na chrumkavý toas?
debata

Existujú aj iné metódy, ako ho pripraviť – ide to v rúre aj na panvici.

Na panvici

Aby boli toasty z panvice chrumkavé, najskôr rozohrejte väčšiu panvicu na strednom plameni. Potom do nej vložte toast a opekajte ho, kým nebude na spodnej strane zlatohnedý. Potom chlieb otočte a druhú stranu takisto pečte do zlatista.

  • Pozor: Ak sa vám zdá, že toast sa veľmi rýchlo opeká a tmavne, mali by ste znížiť teplotu.

V rúre

Aby sa toast v rúre podaril, musíte ju najskôr predhriať na 180 stupňov v teplovzdušnej rúre. Potom toasty rozložte na plech alebo mriežku a pečte asi 10–12 minút (v závislosti od ich hrúbky) na strednej priečke, kým nie sú chlebíky zlatohnedé. Po 5-minútach nezabudnite toast otočiť, aby bol z oboch strán rovnomerne chrumkavý.

  • Pozor: Toasty pravidelne v rúre kontrolujte, aby sa nepripálili. Ak je chlieb upečený do zlato-hneda rýchlejšie, môžete ho z rúry vybrať skôr. Ak je však stále bledý, mali by ste ho nechať ešte opekať.

Toast sa výborne hodí k studenej polievke gazpacho – na leto je ako stvorená. Tu je recept z TV Varecha

Video
Nechutí vám teplá polievka takto v lete? Tu je studené gazpacho!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chlieb #toast #toastovač

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....