Ak bojujete o líniu, pri šalátoch chyby nerobte - minimum bielkovín, veľa sacharidu vo forme príloh

Šalát je skvelou voľbou v prípade, ak si strážite postavu a cvičíte. Týmto chybám sa preto vyhnite!

08.06.2021 13:00
žena, zdravá strava, šalát, úsmev Foto:
Aj šalát vás musí zasýtiť, inak si bude telo veľmi rýchlo pýtať ďalšie kalórie.
debata

Chyba: výber sacharidov ako prílohy

Čo vám prinesú v reštaurácii k vášmu objednanému šalátu? Zväčša niekoľko krajcov opečeného chleba alebo bagety. Doma sa takýmto chybám, v prípade, ak zhadzujete kilá, vyhnite. K šalátu voľte radšej komplexné sacharidy ako je quinoa alebo zeleninu s vysokým obsahom vlákniny, napríklad varené či pečené sladké zemiaky. A aj keď sú krutóny na pohľad peknou ozdobou vášho šalátu – malé kocky sú bohužiaľ stále „iba“ chlebom, hoci v mini formáte.

palacinky, pečenie, recept, panvica, palacinka Čítajte viac Načo vylepšovať niečo, čo je skvelé? Najjednoduchší recept na palacinky

Chyba: šalát nezasýti

Váš šalát, aj keď práve chudnete, musí byť bohatý na výživná látky a mal by vás zacýtiť. Pretože šalátové listy sú samé o sebe nudné, môžete byť o čosi viac kreatívnejší. Dobrým zdrojom výživných látok sú napríklad orechy alebo nízkotučné syry ako je feta alebo tvaroh. Celkovo by váš šalát mal mať okolo 400 až 600 kalórií. A tu sú dôvody, prečo: Tí, ktorí majú na tanieri príliš málo kalórií, majú oveľa väčšiu šancu, že neskôr dostanú chuť na jedlo, čo často vedie k prijímaniu obrovského množstva nezdravých kalórií.

Chyba: žiadne proteíny

Hlavná zložka šalátu je, samozrejme, zelená. Ale šalát potrebuje v sebe aj bielkoviny, aby nás zasýtil. Takisto preto, že ak počas chudnutia cvičíme, potrebujeme budovať svaly – a na to kúsky zeleniny nestačia. Prísady ako varené vajcia, chudé mäso a ryby sú obzvlášť žiadanými zložkami šalátu. Ale bielkoviny vieme doplniť medzi šalátové listy aj varenou šošovicou, cícerom či orechmi – ktoré môžu byť „bodkou“ za vašou prípravou zdravého hlavného jedla.
Video
Kto chce zdravo žiť, musí sa rovnako aj stravovať. Jeden zdravý recept nám v našom videu predstaví Mister Slovenskej republiky a fitness tréner Marek Jastráb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #chudnutie #šalát

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...