3 kroky, ako zmraziť špargľu! Oproti iným druhom zeleniny má výhodu, tu je dôvod

Špargľová sezóna trvá do konca júna. Ak jej máte prebytok, môžete špargľu ľahko zamraziť.

08.06.2021 09:00
Špargľa Foto:
Máte prebytok špargle?
debata

Čerstvá špargľa vydrží v chladničke iba pár dní, ale v mrazničke ju môžete skladovať 6 mesiacov. Postup jej zamrazenia je naozaj jednoduchý.

špargľa, šalát, zemiaky, baby zemiaky Čítajte viac Tip na teplý šalát! Do zlatista upečené zemiaky, lahodná zelená špargľa a pikantný horčicový dresing

Na zmrazenie použite čo najčerstvejšiu špargľu, ktorá má hladučký povrch a svetlú farbu. Či je špargľa čerstvá, spoznáte podľa toho, že výhonok sa po ohnutí s jemným prasknutím zlomí. Ak sa viac výhonkov trie o seba, mali by vŕzgať.

Grilovaná špargľa Čítajte viac Ste milovníčkou špargle? Viete, ako a s čím ju grilovať?

1. Najskôr je potrebné špargľu dôkladne umyť a vysušiť.

2. Ďalej treba špargľu ošúpať, najlepšie sa to podarí s použitím škrabky. Dajte pozor, aby ste špargľu čistili od špičky nadol, nie opačným smerom. Koniec špargle je zvyčajne drevitý, takže by ste z neho mali odrezať asi dva centimetre. Odrezky nemusíte vyhadzovať, dajú sa použiť pri príprave špargľovej polievky.

palacinky, pečenie, recept, panvica, palacinka Čítajte viac Načo vylepšovať niečo, čo je skvelé? Najjednoduchší recept na palacinky

3. Na rozdiel od mnohých iných druhov zeleniny môžete špargľu zmraziť bez toho, aby ste ju predtým blanšírovali alebo uvarili. To by spôsobilo, že absorbuje príliš veľa vody a stratí svoju jedinečnú arómu. Namiesto toho môžete špargľu jednoducho vzduchotesne utesniť v mraziacom vrecku alebo plastovej nádobe a vložiť do mrazničky. Takto môžete uchovávať mrazenú špargľu až šesť mesiacov.

Video
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmrazenie #špargľa #sezóna

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....